Osmanlıspor’da lale devri

Spor Toto Birinci Lig’de Osmanlıspor fırtınası esmeye devam ediyor. Mor sarılılar 20. haftanın açılış maçında Ege temsilcisi Balıkesirspor Baltok’u 39. dakikada Sinan Kurt’un attığı golle 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Osmanlıspor’da lale devri
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Birinci Lig’de Osmanlıspor fırtınası esmeye devam ediyor. Mor sarılılar 20. haftanın açılış maçında Ege temsilcisi Balıkesirspor Baltok’u 39. dakikada Sinan Kurt’un attığı golle 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Teknik direktörlüğü Osman Özköylü’nün gelmesinin ardından büyük bir çıkış yakalayan ve şampiyonlukta iddialı konuma gelen Osmanlıspor’un yükselişi sürüyor. Mor sarılı ekip son olarak Osmanlı Stadı’nda Balıkesirspor Baltok’u konuk etti. Ev sahibi Ankara temsilcisi zorlu mücadelenin ilk yarısının 39. dakikasında Sinan Kurt’un ayağından bulduğu golle zorlu mücadeleden 1-0 galip ayrılmasını bildi. Yeniden şahlanan Osmanlıspor’da adeta lale devri yaşanıyor. Peş peşe gelen galibiyetler hem teknik heyetin hem de kulüp yönetiminin yüzünü güldürdü.

TEK GOL İLK YARIDA

Bu sonucun ardından Osmanlıspor puanını 38’e yükseltirken, Balıkseirspor Baltok ise 26 puanda kaldı. Mor sarılılar haftayı Ankara derbisinde son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelirken, Balıkesirspor ise evinde Tetiş Yapı Elağızspor karşısında üç puan mücadelesi verecek. Ev sahibi Osmanlıspor bu galibiyetin ardından son 8 maçın yedisini kazanırken 1 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Osmanlı Stadı’nda oynanan mücadeleyi Hakan Ceylan, İlker Takpak ve Hasan Hüseyin Tetik hakem üçlüsü yönetti.

ÜÇ PUANLA AYRILDI

Maça ev sahibi Osmanlıspor iyi başladı. Ligde zirve mücadele veren mor sarılılar ilk yarıda ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Balıkesirspor Baltok karşısında girdiği gol pozisyonundan sadece birisinden Sinan Kurt ile yararlandı. Buna karşın rakibin Cumali Bişi ile bir şutu direkten dönerken ilk yarı 1-0 ev sahibi Osmanlıspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda iki takımda girdikleri karşılıklı pozisyonlardan yararlanamadılar. Orta sahayı kalabalık tutup iyi savunma yapan ev sahibi güçlü rakibini zor da olsa yenmesini bildi.

DÜŞER DENİYORDU

Geçen yıl aldığı şanssız yenilgiler sonrası Spor Toto Süper Lig’den düşen Osmanlıspor Spor Toto Birinci Lige daha önce takımı çalıştırmış bir isim olan Mustafa Reşit Akçay ile başladı. Sezona kötü başlayan ve üst üste aldığı yenilgiler sonrası ligin dibine demir atan ve düşmesine kesin gözüyle bakılan bir ekip olan mor sarılıların Eskişehirspor’a 1-0 yenilmesinin ardından Akçay’ın görevi bırakmasının ardından göreve takımın başına daha önce çalıştıran Osman Özköylü’yü getirerek 1,5 yıllık sözleşme imzalandı. Bu imzanın ardından Osmanlıspor’un önlenemez yükselişi başladı.

SERİ GALİBİYETLER

Göreve gelir gelmez takımı kondisyon olarak en üst seviyeye çıkarın Özköylü ve ekibi peş peşe alınan galibiyetler sonrası büyük çıkış başladı. Ankara temsilcisi Özköylü yönetiminde çıktığı 8 karşılaşmada çıktığı mağlubiyet almadı. Mor sarılılar 7 galibiyet, 1 beraberlik sonunda 22 puan topladı. Osmanlıspor’un Balıkesirspor maçı öncesi 6 maçlık seri galibiyeti bulunuyordu. Lider Denizlispor ile aradaki puan farkını bir maç fazlasıyla 4’e ikinci sıradaki Gençlerbirliği ile de 3’e düşürmüş durumda. Mor sarılılar bundan sonraki süreçte şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden birisi olacak.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.