Sarı lacivert kardeşliği: 1-1

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Eryaman Stadı'ndaki karşılaşma karşılıkla atılan gollerle maç 1-1 berabere sona erdi.

Sarı lacivert kardeşliği: 1-1
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Eryaman Stadı'ndaki karşılaşma karşılıkla atılan gollerle maç 1-1 berabere sona erdi. Ankaragücü'nün golünü Tyler Boyd, Fenerbahçe'nin golünü ise Hasan Ali Kaldırım attı.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe kozlarını Eryaman Stadı’nda paylaştı. Zorlu mücadelenin ilk yarısını ev sahibi sarı lacivertli ekip Tyler Boyd’un 43. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan konuk Fenerbahçe 67. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın maça 1-1 eşiklik gelse de maçta başka gol olmayınca mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

TAKIMLAR 10 KİŞİ KALDI

Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ikinci yarısında iki takımda 10 futbolcu ile maçı tamamladı. Maçın son dakikaları nefes keserken gelişen Ankaragücü atağından bir Fenerbahçe futbolcu yerde kaldı. Ankaragüçlü Wilfred Moke topu auta atmak yerine kaleye vurunca buna tepki gösteren konuk ekipten Mehmet Ekici’nin başlattığı kargaşa sonrası ortalık bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında yaşanan arbededen iki kırmızı kart çıktı. Maçın hakemi Mete Kalkavan ev sahibinden Wilfred Moke ve Fenerbahçe’den Mehmet Ekici’yi kırmızı kartla oyun dışı kalırken, üç oyuncuya da sarı kart gösterdi. İki takımın yedek kulübeleri sahaya girerek olayların daha fazla büyümesini engellediler.

İLK YARIDA TEK GOL

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe Eryaman Stadı’nda karşılaştı. Maça konuk ekip iyi başladı üst üste Ankara ekibinin kalesinde atak geliştiren İstanbul temsilcisi karşısında kaleci Altay Bayındır’ı buldur. Altay kalesinde yaptığı kurtarışlarla takımının ayakta kalan ismi oldu. Bu devrede daha ziyade kontra atak bir futbol ortaya koyan Ankaragücü bu atakların birinden Fenerbahçe savunmasının yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu köşeden filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi ve bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirled.

İKİNCİ YARIDA SAHA BİR ANDA KARIŞTI

İkinci yarıya beraberlik için Fenerbahçe yakaladığı pozisyonlardan birini gole çevirebildi. Maçın 67. dakikasında Roberto Solda’dan pasıyla Ankaragücü savunması içinde biranda kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kalan Hasan Ali Kaldırım topu Altay’ın solundan filelere gönderip maça 1-1 eşitlik getirdi. Bu golden sonra büyük bir heyecana sahne olan mücadelede iki takımda karşılıkla yakaladıkları atakları golle sonuçlandıramadı. Maçın uzatma dakikalarından iki takımdan birer futbolcu kırmızı kart görünce maçı 10 futbolcu tamamladılar. İki takımın yaklaşık 100 dakika süren mücadelesi karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona ererken takımlar puanları paylaştı.

HAFTAYA RAKİP KAYSERİ

1-1 sona eren mücadele sonrası MKE Ankaragücü puananı 32’ye yükseltip averajla 14’üncü sıraya yükselirken Fenerbahçe de yine aynı puan ve averajla ligde 13’üncü sırada kaldı. Ankaragücü haftaya ligin 28. haftasında deplasmanda İstiklal Mobilya Kayserispor ile karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe sahasında derbi maçta şampiyonluk mücadelesi veren ezeli rakibi Galatasaray ile üç puan mücadelesi verecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.