Selam durun Osmanlı’ya

Spor Toto Birinci Lig’in yeni lideri Osmanlıspor oldu. Ankara ekibi deplasmanda Abalı Denizlispor’u 2-0 yenerek üst üste 10’uncu maçını kazanarak liderlik koltuğunu rakibinden devraldı.

Selam durun Osmanlı’ya
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Birinci Lig’in yeni lideri Osmanlıspor oldu. Ankara ekibi deplasmanda Abalı Denizlispor’u 2-0 yenerek üst üste 10’uncu maçını kazanarak liderlik koltuğunu rakibinden devraldı.

Spor Toto 1. Lig’de Osmanlıspor fırtınası esmeye devam ediyor. Osmanlılar ligin 23. haftasında deplasmanda lider Abalı Denizlispor'u 2-0 yenerek bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Mor sarılılar teknik direktörlüğe Osman Özköylü’nün göreve gelmesinin ardından üst üste 10. galibiyetini alarak bambaşka bir kimliğe büründü. Ankara temsilcisi son oynadığı 12 maçta yalnızca bir beraberlik aldıktan sonra ne yenilgi yüzü gördü ne de berabere kaldı. Şampiyonluk mücadelesi veren mor sarılılar bu çıkışın ardından kuşkusuz ikinci yarının en başarılı takımı oldu.

osmanlispor1-002.jpg

EV SAHİBİ İYİ BAŞLADI

Şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maçta Abalı Denizlispor ile Osmanlıspor Denizli Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. Volkan Bayarslan, Alpaslan Dedeş ve Erdem Bayık hakem üçlüsünün yönettiği mücadeleye iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Maçın ilerleyen dakikaları ile ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanmak isteyen Denizlispor ataklarını saklaştırıp gol pozisyonları bulmaya başladı. Buna karşın konuk Osmanlıspor ise savunmasını sağlam tutup rakibini savunmada hataya zorlayıp hızlı oyuncuları ile gol bulmak için ani ataklar geliştirmeye başladı.

İLK YARIDA GOL YOK

Mücadeleye ev sahibi iyi başlamasına karşın gol pozisyonları bulan Osmanlıspor oldu. Maçın 19. dakikası oynanırken ilk ciddi gol pozisyonuna konuk ekip girdi. Bu dakika içinde Hasan Kılıç’ın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselip kafayla topu kaleye gönderen Anıl Karaer’in vuruşu yandın auta çıktı. 25. dakikada bu kez Denizlispor gole çok yaklaştı. Osmanlı ceza sahası dışında topla buluşan Mehmet Akyüz’ün vuruşu az farkla auta çıkında ev sahibi öne geçme fırsatını değerlendiremedi. İki takımın karşılıklı ataklardan sonuç alamadığı bu devreden gol sesi çıkmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

İkinci yarıya iyi başlayan ve rakip kalede gol arayan Osmanlıspor oldu. Maçın 48. dakikasında Hasan Kılıç’ın ceza sahasına yaptığı ortaya Denizlispor kalesine doğru süzülüp filelere gitmek üzereyken yeşil siyahlı ekibin kalecisi Stackhowiak son anda topu tokatlayarak kornere gönderdi. Maçın 55. dakikasında Ankara ekibi beklediği gole kavuştu. Ceza sahasına giren Sinan Kurt’un topunu Denizli savunması uzaklaştıramayınca oluşan karambolde topu önünde bulan Hasan Kılıç’ın yerden sert ve düzgün vuruşunda top filelere gidinece Osmanlıspor bu golle 1-0 öne geçti.

BURAK BOŞ KALEYE TOPU GÖNDEREMEDİ

Mücadelenin 58. dakikasında ev sahibi Denizlispor beraberlik golüne çok yaklaştı. Osmanlıspor futbolcularının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Burak Çalık boş kale yerine topu direğinden üzerinden auta gönderdi. Maçın 81. dakikasında Denizlispor korner kazandı. Korner vuruşunda topun başına geçen Recep Niyaz’ın ceza sahasına yaptığı ortada topa yükselen Furkan Şeker’in kafa vuruşunda top kale direğinin üstünden auta gidince ev sahibi bir  kez daha beraberlik şansını iyi değerlendiremedi.

DENİZLİ DİREĞE TAKILDI

Öte yandan maçın son anları nefes kesti. İki şutu direkten dönen Denizlispor beraberlik golü ararken kalesinde ikinci golü gördü. Beraberlik için yüklenen ev sahibi korner kazandı Osmanlı ceza sahasında Gökhan Süzen’in kafa vuruşu direkten döndü, dönün topu önünde bulan yeşil siyahlı ekibin kalecisi Stackhowiak’ın vuruşu da direkten geri geldi. Dönen topu önünde bulan Numan Çürüksü’nun ara pasında Denizlispor ceza sahası dışında kalecinin kalede olmadığını gören Eric Mbu Ayuk 90+3'üncü dakikada topu boş kaleye gönderip durumu 2-0’a getirdi.

BAŞKA GOL OLMADI

İki takımın bu golden sonra atakları sonucu değiştirmeyince konuk Osmanlıspor rakibini 2-0 yenerek sezon başından bu yana ilk kez averajla liderlik koltuğuna oturdu. Bu sonucun ardından mor sarılılar puanını 47'ye yükseltirken ev sahibi Abalı Denizlispor averajla ikinci sıraya indi. Osmanlıspor, Osman Özköylü'nün göreve geldiği günden bu güne oynadığı 12 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken üst üste 10. zaferine imza attı. Mor sarılılar haftaya Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk ederken Denizlispor ise Tetiş Yapı Elazığspor ile üç puan mücadelesi verecek.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.