Şovu Denizlispor yaptı

Ligin 31’inci haftasında Spor Toto Süper Lig’e yükselmek için Abalı Denizlispor karşısına çıkan Gençlerbirliği rakibine 3-0 yenilerek umutlarını bir sonraki haftaya bıraktı. Kırmızı siyahlılar haftaya 1 puan alması halinde Süper Lig’e çıkacak.

Şovu Denizlispor yaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ligin 31’inci haftasında Spor Toto Süper Lig’e yükselmek için Abalı Denizlispor karşısına çıkan Gençlerbirliği rakibine 3-0 yenilerek umutlarını bir sonraki haftaya bıraktı. Kırmızı siyahlılar haftaya 1 puan alması halinde Süper Lig’e çıkacak.

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig’e çıkma şansını erteledi. Kırmızı siyahlılar Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Eryaman Stadı’nda konuk ettiği Abalı Denizlispor’a 3-0 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşadı. Gençlerbirliği’nin Süper Lig’e çıkmak için bir puana ihtiyacı olduğu maçta ortaya koyduğu futbol puan almaya yetmedi.

MAÇ 3-0 SONA ERDİ

Ligde birinci ve ikinci sıradaki iki ekibin mücadelesinden konuk Denizlispor zaferle ayrılarak Süper Lige çıkmak için büyük avantaj yakaladı. Gençlerbirliği’nin stres nedeniyle ortaya kötü bir futbol ortaya koyduğu maçta konuk takıma galibiyeti getiren goller Deniz Vural, Recep Niyaz ve Kehinde’den geldi. Bu sonucun ardından Gençlerbirliği 67 puanla liderliğini korurken Abalı Denizlispor ise 66 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Gençlerbirliği haftaya deplasman’da Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lige çıkma mücadelesi veren iki takımın zorlu maçına Gençlerbirliği ev sahibi olmanın avantajı ile iyi başladı. Rakip kalede ilk dakikadan itibaren gol arayan kırmızı siyahlı ekip maçın 16'ncı dakikasında kalesinde golü gördü. Bu dakika içinde Denizlispor korner kullandı. Ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Deniz Vural güzel bir aşırtma vuruşla topu filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

GENÇLER ÇOK KAÇIRDI

Maçın 20'nci dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Denizli savunmasını çalımlayarak ceza sahasına giren Jailton Pariba’nın topu kale direğinin üstünden auta gitti. 23'üncü dakikada Gençlerbirliği bir kez daha beraberlik golüne yaklaştı. Erdem Şen’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Nadir Çiftçi’nin kafa vuruş az farkla auta gitti. 28'inci dakikada Erdem'in kullandığı serbest vuruşta Claro'nun kafa vuruşu üstte auta gitti. İki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince devre Abalı Denizlispor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

İkinci yarıya önce beraberlik sonra galibiyet golü çıkan Gençlerbirliği rakip kalede peş peşe gol pozisyonları bulmaya başladı fakat bunlardan kırmızı siyahlı ekibin forvetleri yararlanamadı. Maçın 64'üncü dakikasında Mehmet Akyüz'ün pasında Recep Niyat’ın yerden sert ve düzgün vuruşun Emrullah Şalk iki hamlede topu kontrol edebildi. Maçın 72'nci dakikasında ev sahibi bir kez daha gole yaklaştı. Denizlispor ceza sahasında topla buluşan Selçuk Şahin'in etkisiz vuruşu kaleci Stackhowıak’ta kaldı.

FARK BİRANDA AÇILDI

Maçın 85'inci dakikası oynanırken Abalı Denizispor farkı ikiye çıkardı. Gençlerbirliği savunmasını eksik yakalayan Recep Niyaz takım arkadaşı Lanre Kehinde ile verkaç yaparak ceza sahasına girip yerden sert ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderip durumu 2-0’a getirdi. Moral bozukluğunu üzerinden atamayan Gençlerbirliği maçın 90'ıncı dakikasında kalesinde üçüncü golde gördü. Bu dakika içinde ani gelişen Denizlispor atağından sağ kanattan Ziya’nın güzel ortasında ceza sahası içinde boş pozisyonda bulunan Lanre Kehinde güzel bir kafa vuruşu ile kaleci Emrah Şalk’ın bacaklarının arasından filelere gönderip durumu 3-0’a getirdi. Bu golden sonra maçın hakemi bitiş düdüğünü çalarak mücadelenin sona erdiğini söyledi. Gençlerbirliği 0-Abalı Denizlispor 3.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.