Ali Murat Karabağ

Ali Murat Karabağ

YKS öncesi ruhunuzu güçlendirin

YKS öncesi ruhunuzu güçlendirin

Sevgili Gençler,

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ya da Liseye başladığınızda sizinle tanışan bir öğretmeniniz olarak yazıyorum.

Bu hafta sonu YKS var ve hepimiz heyecanlıyız, stresli ya da gergin ya da tamamen umursamaz durumdayız. Bu hafta nasıl bir ruh halinde olursak olalım bilin ki sizi ilk tanıdığım gün nasıl seviyorsa herkes sizi yine aynı sevgide ömür boyu yanınızda olacaklar.

Eksik ya da yanlışlarımız sadece ileride düzeltmek için zaman gerektiren ve illa ki hep birlikte sevgiyle çözülen şeylerdir.

Biliyorum çünkü 21 yıldır aynı sınava binlerce öğrenci hazırladım. Öğrencilerimin yani şu andaki arkadaşlarımın o günlerde yaşadığı hissiyattasınız ve yine biliyorum ki bu sınav için onlar gibi çok çaba sarf ettiniz.

Bu nedenle bugün itibariyle artık dinlenin, sınav sürecinden önce yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapın, ailenizle oturun zaman geçirin. Yapılan en büyük hatalardan biri aileden bugünlerde tamamen uzak durma eğilimidir. Uzak durdukça aslında arada ki gerilim daha da artar. Sesler yükselir uzaklaşmalar strese ve sınava huzursuz girmeye neden olur.

Şimdi yerinizden kalkın ve gidip sarılın birbirinize ve ruhunuzu güçlendirin. Unutmayın, biz sizin her zaman her koşulda yanınızdayız.

Ruhunuzu birlikte güçlendirdikten sonra fiziksel olarak da dikkat etmeniz gereken şeyler var gelin onları da kısaca belirtelim.

İlk olarak; uyuyun, oyun oynayın, yürüyün, film izleyin, keyfinize bakın.

Belgelerinizi sınav gecesi hazır bulundurmanız gerekmektedir.

Sınava gireceğiniz binayı ve salonu önceden kontrol etmelisiniz.

Sınavın yapılacağı binaya sınav başlamadan en az bir saat önce ulaşmalısınız. Büyük şehirde yaşıyorsanız ulaşımı da düşünmelisiniz.

Sınavdan önceki gece çok erken yatmamalısınız. Daha önce olduğu gibi normal yatma saatinizde yattın. Erken yatmaya çalışmak, sınav heyecanıyla birleşince uykusuzluğunuzun daha da artmasına neden olabilir.

Sınav öncesinde hafif bir akşam yemeği, sınav sabahı ise sade ancak doyurucu bir kahvaltı yapılması önemlidir.

Sınav sırasında kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetleri seçin.

Hepinize öğretmeniniz olarak şimdiden başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Murat Karabağ Arşivi