Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Yüreğiniz yansın

Yüreğiniz yansın

Güzel ülkem Türkiye son birkaç gündür yangın kabusu yaşıyor. Öyle böyle bir kabus değil bu. İnsanın içini acıtan, kanını donduran ve derinden yaralayan. Bu yangınlara sebep olanın ciğeri yansın inşallah diyorum.

Antalya’nın turizm cennetlerinden birisi olan Manavgat ilçesinde iki gün önce başlayan ve Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde peş peşe çıkan orman yangınları gerçekten tam bir felaketi yaşatıyor güzel ülkeme. 21 şehirde, 42 noktada yangın çıkarken, şu ana kadar 3 kişi yaşamını yitirdi, 138 kişi de yaralandı.

Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangınlarının ana nedeni kundaklama. Çünkü aynı anda bu kadar yangının çıkmasının başka nedeni ne olabilir? Bunun başka bir izahı ve mantıklı açıklaması var mı? Bu kundaklamayı yapan da PKK’nın bir kolu olan ve kendilerine “Ateşin Çocukları” adını veren bir terörist oluşum.

Türkiye’nin pek çok farklı noktasında meydana gelen yangılarda, PKK bağlantılı sözde “Ateşin Çocukları İnisiyatifi”nin parmağının olduğu ortaya çıktı. Sözde “inisiyatif” tarafından PKK’nın yayın organlarında yayınlanan bir haberde, “Elinizdeki çakmak atom bombası değerindedir. İyi kullanın, metropolleri yakın!” deniliyor...

Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen yangınlarda PKK izi apaçık ortadayken HDP’nin şu ana kadar tek bir açıklama yapmaması da oldukça manidar. PKK’nın siyasi uzantısı HDP kanadından bir açıklamanın yapılıp yapılmayacağını merak ediyorum. Şuana kadar herhangi bir açıklama gelmedi zaten bu saatten sonra gelse de bir hükmü yoktur.

Çünkü onlarda biliyor yangınları onların cici çocuk, vatansever çocuk dediği teröristlerin çıkardığını onun için seslerini çıkarmazlar daha doğrusu seslerini çıkarıp kınayamazlar, onlara tek laf edemezler bu kadar basit.

Hadi yanan evler, telef olan hayvanlar bir şekilde yerine konur ve daha iyileri yapılır. Fakat yılların emeği ve göznuru olan o güzelim yemyeşil ormanların yetişmesi kaç yılı alır. Kaç yılda bu güzelim doğa yeniden eski haline döner.

Peki bu yangını çıkaran kansız alçaklar hiç düşündü mü acaba o canlıların diri diri yanarken çıkardığı iniltileri, hiç duydu mu sesini nasıl ağladıklarını. Dilerim Rabbimden sizin de ciğeriniz yansın. O sessiz ve dilsiz hayvanların ahı sizden kat be kat çıksın.

Son olarak şunu eklemekte fayda var. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaklaşık 4 bin personel, yüzlerce araç ve ekipmanla 21 ilde çıkan orman yangınlarına karşı havadan ve karadan müdahale edildiğini 63 yangının 43'ünün kontrol altına alındığını ve söndürme çalışmalarının titizlikle sürdüğünü kaydetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi