Aysel Ayşe Aygün Özer

Aysel Ayşe Aygün Özer

Yürekler yangın yeri

Yürekler yangın yeri

Merhaba sevgili Anadolu gazetesi okuyucuları hepimiz olup bitenlere şaşkınız aslında kimimiz inanmakta güçlük çekerken kimimiz bu acı duruma birebir şahit oluyoruz. Yanan onca ağaç hayvan ve yerleşim alanları insanların evleri bahçeleri geçimlerini sağladıkları her şey.

Tıpkı masallarda anlatılan gibi yandı bitti kül oldu göz göre göre yürek yana yana bütün bu acılara şahit olduk. Kim ne istiyordu ormanlardan masum hayvanlardan suçu olmayan insanlardan kim ne istiyordu?

Hiçbir insan böyle bir şeyi hak etmez insan olan insanda zaten böyle bir şeye teşebbüs etmez. Bu hırs bu kin bu nefret neden?

Yine aynı noktaya geliyoruz henüz elimizde net bir delil yok. Kimin yaptığı ile ilgili varsayılan duyumların dışında belki PKK belki başkası belki küreselcilerin bir oyunu bu çirkinliğin adı her neyse bir insan bu kadar acımasız olamaz...

Ben yine diyorum ki ben kendi ülkemde kendim milletimden başka hiçbir milleti istemiyorum isterseniz bana ırkçı diyebilirsiniz.

Güvenemiyorum elini kolunu sallayarak sınırlarımızdan içeri giren onlarca ne olduğu belli olmayan insanlara güvenemiyorum bunu bir PKK yapıyorsa gereği yapılmalı verilen cezalarda hafifletici değil daha ağırlaştırıcı olması gerekir diye düşünüyorum.

Bunun yanı sıra yangın uçaklarımızın olmayışı olan uçaklarımızı ise kullanamamak çok üzücü bir durum kendi yaramıza bile başka yerden merhem bekliyoruz bu yara bizim içimizde bu yara bizim, bizim. Buna bir merhem bulmamız şart değil mi bunu yapacak güçte değil miyiz?

Biz de neden diğer ülkeler gibi yangın uçakları yok bunu anlamakta zorlanıyorum. Her şeyin fazlası zaten var hanlar hamamlar yazlıklar kışlıklar Kıbrıs'a kahvaltıya gitmek için sekiz tane uçak o kadar koruma aracı buna mı bizim bütçemiz yetmedi bizim için önemli olan şeye mi bütçemiz yetmedi. Verdiğimiz vergiler nerede bu vergiler nerelere harcanıyor depremde oldu ver bir IBAN, sel oldu ver bir IBAN, yangında “Bizim milletimiz cömerttir” ver bir IBAN vergilerimiz ne oluyor? Bizden alınan vergileri kim nerelere harcıyor bizim yangın uçağımız neden yeterli sayıda değil?

Yangın yerlerini helikopter ile gezmekle ya da görmekle olmaz, halkın sesini duyacaksın yarasına merhem olacaksın.

Millet bu acı günde çayı ne yapsın çay dağıtıyorsun milletin içtiği su yediği lokma zehir olmuş kursağında kalıyor millet çaresiz.  Devlet sesimizi duy artık diyor. Gör artık bu milleti gör çığlıklarını duy yaralarını sar içtenlikle onların yanında ol…

Bu milleti hiç bir güç yıkamadı bunca zaman her şeyin üstesinden geldik Allah'ın izni ile bunun da geleceğiz. Bu vatan bölünmez bu millet canı pahasına da olsa vatanı bayrağı için elinden geleni yapar yanan onca ağaç için yeniden el ele verip o ağaçları dikeriz hep birlik olur yaralarımızı sararız belki eksik olur ama biz beraber olursak her şeyin üstesinden geliriz.

Aslında yazmak istediğim birçok şey daha var bunları da diğer yazımda kaleme alacağım. Son olarak şunu demek istiyorum “Kahrolsun PKK”…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aysel Ayşe Aygün Özer Arşivi