Eyüp Kara

Eyüp Kara

Zorlu hafta

Zorlu hafta

Spor Toto Süper Lig’de olduğu gibi Spor Toto Birinci Lig’de de zorlu bir hafta bizi bekliyor. Birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlarda futbolseverler birbirinden keyifli maçlara tanıklık edecek.

Süper Lig’in 12’inci haftasında 20 puanla dördüncü sırada bulunan Beşiktaş ile 27 puanla liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor arasındaki mücadele nefes kesecek. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçlarda henüz galibiyetle tanışamayan ve son maçında Sporting Lizbon’a 4-0 yenilen Kara Kartal’ın yeniden çıkışa geçmek ve moral bulmak için Trabzonspor’u yenmekten başka çaresi yok.

Ligde oynadığı futbolla taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin büyük takdirini toplayan ligin tek yenilgisiz takımı Trabzonspor ile çıkışını sürdürmek ve liderliğini korumak için İstanbul’a üç puan parolası ile geliyor.

6 Kasım Cumartesi akşamı haftanın bu önemli maçında kim kazanacak bilemiyoruz fakat keyifli ve güzel bir futbol akşamı bizleri bekliyoruz bunu diyebilirim. Şimdiden iki takımımıza da sakatlıkların olmadığı centilmence bir maç diliyorum.

Gelelim biz Ankaralıları ilgilendiren Spor Toto Birinci Lig’de temsilcilerimizin oynayacağı maçlara bir göz atalım. Ligde 24 puanla ikinci sırada bulunan MKE Ankaragücü 6 Kasım Cumartesi akşamı 27 puanla lider durumda bulunan Bereket Sigorta Ümraniyespor’u konuk edecek.

Ligdeki ilk yenilgisini geçen hafta deplasmanda Eyüpspor karşısında 2-0’lık sonuçla alan Ankaragücü’nün bu yenilgiyi telafi etmek ve zirveye yeniden tutunmak için Ümraniyespor’u yenmekten başka çaresi yok. Sarı lacivertli ekip bu maçta ortaya koyacağı performansla üç puanla ayrılıp ve rakibi ile arasındaki puan farkını 1’e indirebilir. Ben şahsen Ankaragücü’nün bu maçtan zaferle ayrılacağına inanıyorum.

Gelelim Spor Toto Birinci Lig’de mücadele eden diğer iki takımımız Gençlerbirliği ile Ankara Keçiörengüce’ne. Bu iki takımımızdan Gençlerbirliği lige kötü başlamasına karşın son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle hızla küme düşme hattından çıktı ve ligin üst sıralarını zorlamaya başladı.

Ankara Keçiörengücü ise geçen sezonu mumla arıyor. Geçen yıl play-off’u son maçta kaçıran Keçiörengücü bu sene kadrosundaki birçok isimle yollarını ayırdı ve yeni bir takım kurdu. Alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör İlker Püren yollarını ayıran mor menekşeler yeni teknik direktörü Taner Taşkın ile ilk maçını kazanıp yeni bir çıkış ararken geçen hafta deplasmanda Bursasspor’a 2-0 yenilince beklenen çıkış gerçekleşmedi.

Ligde 14 puanla dokuzuncu sırada bulunan Gençlerbirliği ile 7 puanla 18’inci sıradaki Ankara Keçiörengücü arasındaki mücadele büyük heyecana sahne olacak. Kuşkusuz bu maçın favorisi Gençlerbirliği görününse de mücadele etmedikten sonra favori olmak bir anlam ifade etmiyor. İki takımımıza da başarılar diliyorum hak edenin doksan dakika sonunda sahadan üç puanla ayrılması en büyük temennim. Bütün futbolseverlere sağlıklı ve güzel günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi