Abdullah Tokur Avrupa’da ses getirdi

Ankara’nın Altındağ Mahallesi’nde başarılı çalışmalara imza atan Abdullah Tokur Ortaokulu Erasmus+projesi etkinlikleri kapsamında beş Avrupa ülkesiyle birlikte yaptığı bir dizi etkinliğe imza attı.

Abdullah Tokur Avrupa’da ses getirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Abdullah Tokur Ortaokulu tarafından yürütülen ve 2017 yılında başlatılan “Now Our World- I take the first step to protect life (Şimdi Bizim Dünyamız-Yaşamı Korumak İçin İlk Adımı Atıyorum)” adlı Erasmus+projesi 2019 tarihinde ise tamamlanacak.

Ankara’nın Altındağ Mahallesi’nde başarılı çalışmalara imza atan Abdullah Tokur Ortaokulu Erasmus+projesi etkinlikleri kapsamında beş Avrupa ülkesiyle birlikte yaptığı bir dizi etkinliğe imza attı. Abdullah Tokur Ortaokulu tarafından yürütülen ve 2017 yılında başlatılan “Now Our World- I take the first step to protect life (Şimdi Bizim Dünyamız-Yaşamı Korumak İçin İlk Adımı Atıyorum)” adlı Erasmus+projesi 30.6.2019 tarihinde ise tamamlanacak.

abdullah-tokur-11.jpg

BEŞ ÜLKE KATILIYOR

Türkiye dışında proje katılımcı ülkeleri Yunanistan, Polonya, İspanya ve Portekiz olurken 6-11 Kasım 2017 tarihleri arasında ilk uluslararası öğretmen toplantısı Abdullah Tokur Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk günden bu yana okul çevresinde öğrencilerle birlikte temizlik etkinliği yapıldı. Çevre sorunları ile ilgili sunumlar, Türkiye’nin güzellikleri ve tarihi ile ilgili panolar, fotoğraf ve logo yarışmaları, “Alternatif Enerji Kullanımı” ve “Pil Geri Dönüşümü” ile ilgili broşürler hazırlandı. Yılbaşı kartları tasarlanarak partner ülkelere gönderildi.

abdullah-tokur-12.jpg

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Erasmus+projesi etkinlikleir kapsamında proje takvimi oluşturulurken, öğrencilerle birlikte kırk adet kuş yuvası tasarlandı. Çeşitli anketler hazırlanarak öğrencilere uygulandı. Kahramankazan’da ve Abdullah Tokur Ortaokulu çevresinde okul öğrencileri ile ağaç dikimi gerçekleştirildi. Okul bahçesinde kompost method ile bitki yetiştirme planlaması yapıldı. Kullanılmış pet şişeler ile bitki ekimleri yapıldı. C1 Yunanistan Öğrenme/Öğretme/Eğitim faaliyeti kapsamında Yunanistan Volos’a 4 öğrenci ve 3 öğretmen ile gidildi.

ÖĞRENCİLER 9 KİLO PLASTİK TOPLADILAR

Abdullah Tokur Ortaokulu’nda geçtiğimiz dönem başlanan geri dönüşüm çalışmaları sonucu; 330 kg karton, 1280 kg kağıt, 90 kg plastik, 36 kg atık yağ, pil ve elektronik atıklar toplanırken ve elde edilen gelir okul aile birliği hesabına aktarıldı. C2 Polonya Öğrenme/Öğretme/Eğitim faaliyeti kapsamında Polonya Gruta’ya 4 öğrenci ve 2 öğretmen ile gidildi. Atık malzemeler ile hazırlanan ürünler ile Polonya’da moda defilesi düzenlenip, Polonya hareketliliği 24-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

abdullah-tokur-13.jpg

ETKİNLİKLERE KATILDILAR

Öğrenciler Polonya- Gruta’ da bir hafta boyunca misafir olarak ağırlanırken Kopernik’in evini ve müzesini, amber müzesini, Torun ve Gdansk şehirlerini, bilim ve ekoloji fuarlarını gezerek farklı etkinliklere katılma şansı elde ettiler. Geri dönüşüm fabrikasına düzenlenen gezi ile öğrencilerin çevreye ve doğaya olan duyarlılıkları arttı. “Gingerbread Workshop” ta hep birlikte mis kokulu zencefilli çörekler yapan öğrencilerimiz farklı lezzetler tattılar.

abdullah-tokur-14.jpg

OKULLARINI GURURLA TEMSİL ETTİLER

Gruta’ da gerçekleştirilen geri dönüşüm kostüm defilesinde Türkiye’yi ve okullarını gururla temsil eden öğrenciler unutulmaz deneyimler yaşadılar. Ülkemizde yapılan planlama toplantısının ardından Yunanistan ve Polonya’ya düzenlenen öğretmen öğrenci hareketlilikleri ve bu süreçte yapılan tüm etkinlikler başarıyla tamamlandı. Projenin kentsel dönüşüm sebebiyle dezavantajlı bir bölgede bulunan Abdullah Tokur Ortaokulu öğrencilerimizi ve ülkemiz yararına başarıyla tamamlanmasını diliyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.