ABB'nin Aile Yaşam ve Gençlik Merkezlerine yoğun ilgi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri, Başkentli aileler ve gençler için önemli bir buluşma noktası haline geliyor. Şu anda merkezlerde 36 bin 319 kişi sosyal, kültürel, sportif ve eğitim faaliyetlerinden faydalanıyor.

ABB'nin Aile Yaşam ve Gençlik Merkezlerine yoğun ilgi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başkentliler, boş zamanlarını değerlendirmek ve eğlenmek için Aile Yaşam Merkezleri'nde bulunan oyun alanlarından yararlanıyor. Ayrıca spor aktivitelerine katılabiliyor ve çeşitli alanlarda düzenlenen kurs ve seminerlere katılma imkanına sahipler.

Aile Yaşam Merkezleri'nden 28 bin 391 kişi faydalanıyor. Bu merkezler, Akyurt, Beypazarı, Çubuk, Elvankent, Esertepe, Haymana, Kahramankazan, Kuşcağız, Osmanlı, Sincan, Yahyalar ve Polatlı'da faaliyet gösteriyor.

abbgenclikmerkezi.jpg

Gençlik Merkezleri de 3 bin 900 üye ile faaliyetlerini sürdürüyor. Altındağ, Balâ, Elmadağ, Kızılcahamam, Mamak, Yenimahalle ve Yenikent Ortapınar Gençlik Merkezleri, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılma imkanı bulduğu merkezler arasında yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerine 4 yeni merkezin yapımına hızla devam ediyor.

Merkezlere üye olan Başkentliler, voleyboldan pilatese, robotik kodlamadan İngilizceye kadar birçok etkinlikle buluşuyorlar. Ayrıca, çeşitli alanlarda açılan eğitim amaçlı kurs ve seminerlerle birlikte, aile danışmanlığı ve psiko-sosyal destek hizmetleri de sunuluyor.

abb.jpg

Büyükşehir Belediyesi, genç akademi ve öğrenci çalışma istasyonlarıyla da faaliyetlerine devam ediyor. Çeşitli bölgelerde açılacak olan yeni akademi ve çalışma istasyonlarıyla birlikte, Sıhhiye Genç Akademi ve ODTÜ öğrenci çalışma istasyonlarına üye olan 4 bin 18 gencin sosyal hayatına ve eğitimlerine yönelik destek projeleri sürdürülüyor.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.