Ankara Süper Amatör Lig’de Çubukspor FAŞ şampiyonluğa çok yakın: İkinci sıra yarışı nefes kesecek…

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Liginde normal sezon sona erdi ve iki gruptan 6 takım Play-off grubunda Bölgesel Amatör Lig için mücadeleye başladı. 6 takımlı grupta iki hafta geride kaldı.

Ankara Süper Amatör Lig’de Çubukspor FAŞ şampiyonluğa çok yakın: İkinci sıra yarışı nefes kesecek…
Yayınlanma:

DERLEME: YASİN ŞAHİN

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Lig Play-off aşamasında 6 takımdan 5 maç sonunda en çok puan toplayan ikisi Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek.

ÇUBUKSPOR FAŞ ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

Play-off’a Bağlumspor ve Kavaklıderespor’u uzatma anlarında attığı gollerle yenerek başlayan Çubukspor FAŞ, Çubuk Belediye Meclisinden de aldığı destek sonrası Polatlıspor’a gol yağdırdı. Rakibini Mustafa Ayaz, Muhammed Uçar, Tolga Akkavak ve Deniz Duran’ın golleriyle 4-1 yenen Çubukspor 9 puanla bitime 2 hafta kala 3 puan farkla lider.

Çubukspor yarın ligde son maçında Yurtkurspor’u yenen 6 puanlı Yenimahalle Belediyespor karşısında olacak. Bu maçtan alınacak galibiyet hatta beraberlik dahi Çubukspor FAŞ’ı Bölgesel Amatör Lig’e taşıyabilir.

YURTKUR’UN SERİSİ SONA ERDİ

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Lig A Grubu’nda heyecan dolu geçen sezon sonrasında Yurtkur 38 puanla zirvede yer alarak Play-off’a yükselmişti.

Yurtkur , Play-off ikinci haftasında Polatlıspor’u Muhammed Sefa’nın muhteşem serbest vuruş golü sonrası Kutay ve Yiğit’in golleriyle 3-0 yenmişti. Üçüncü hafta Yenimahalle Belediyespor’a 2-0 yenilen Yurtkur, böylece normal sezonla birlikte 13 maçtır namağlup serisini sonlandırdı. Yenimahalle Belediyespor’a Berkant Ekim ve Serkan Açıkalın’ın golleriyle 2-0 yenilen Yurtkur, 3 maç sonunda 6 puanda kaldı ve grupta dördüncü maçta kendisi gibi 6 puana sahip olan Keçiören Belediye Bağlumspor’la karşılaşacak.

POLATLISPOR VE KAVAKLIDERESPOR PUANSIZ

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Lig B Grubu’nda Polatlıspor 33 puanla grubunu lider tamamlamıştı. Polatlıspor, Play-off’larda ise adeta dağıldı. Çubukspor FAŞ’a da 4-1 yenilen Polatlı temsilcisi için sezon sona ermiş gibi görünüyor. Kendisi gibi puansız olan Kavaklıderespor ile karşılaşacak olan Polatlıspor’un bu maçının iptal olması bekleniyor.

,Play-off turunda ilk 2 sırada A grubundan Yurtkur ve Çubukspor FAŞ yer alıyor.

Ligde puan durumu şöyle.

1.jpg

İKİNCİ SIRA İÇİN BÜYÜK YARIŞ VAR

Çubukspor FAŞ son maç öncesi yarın galip gelirse şampiyonluğunu garantileyebilir. Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için Play-off oynama hakkı elde edecek olan ikinci sıra için ise rekabet büyük. Yurtkur, Keçiören Belediye Bağlumspor ve Yenimahalle Belediyespor ise altışar puana sahip durumda. Yurtkur ve Keçiören BLD Bağlumspor saat 12’de karşı karşıya gelecek. Yenimahalle Belediyespor ise 9 puanlı lider Çubukspor FAŞ ile saat 16’da karşılaşacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.