Ankara'dan yola çıkan Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı: Kültürel iletişimi güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır güzergahında faaliyete geçen Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin başlamasıyla ilgili memnuniyetini dile getirdi.

Ankara'dan yola çıkan Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı: Kültürel iletişimi güçlendirecek
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, trenin sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, kültürel bir deneyim sunacağını vurguladı. Bin 51 kilometrelik bu hat boyunca seyahat edecek olan 180 kişilik tren, Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni olarak hizmet verecek.

Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Uraloğlu, turistik trenin rotasında bulunan Malatya ve Elazığ gibi destinasyonlarda durarak yolculara bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı sunacağını belirtti. Bu duraklar, bölge ekonomisine katkı sağlayacak ve kültürel iletişimi güçlendirecektir.

Bakan Uraloğlu ayrıca, yurt içi ve yurt dışı turizm amaçlı tren seferleri konusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı. İstanbul-Sofya Treni gibi uluslararası hatlarla turistlerin ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerinin mümkün olduğunu belirtti. Yurt içinde de yeni rotalarda turizm trenlerinin hizmete girmesi için ilgili kurumlarla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Demiryollarına yapılan yatırımlara da değinen Uraloğlu, son 22 yılda 57 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi projelerle Asya ile Avrupa arasında kesintisiz demiryolu ulaşımı sağladıklarını ve uluslararası koridorları güçlendirdiklerini vurguladı. Ayrıca, Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğiyle ülkenin bu alandaki konumunu güçlendirdiklerini ve bugüne kadar 85 milyon yolcu taşıdıklarını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.