Ankara'nın da dahil olduğu 45 il için 'sarı kodlu' uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde Ankara'nın da dahil olduğu 45 il için sarı kodlu uyarı verdi. Başkentli vatandaşlar, kuvvetli fırtına olma ihtimali üzerine Ankara Valiliği tarafından uyarıldı.

Ankara'nın da dahil olduğu 45 il için 'sarı kodlu' uyarı!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 45 il için kuvvetli yağış uyarısında bulunarak sarı kod verdi. Bu uyarı, Marmara ve Ege bölgelerinde bu gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlar için yapıldı. Ankara Valiliği de gece saatlerinden itibaren etkili olacağı düşünülen fırtına için vatandaşları uyardı.

MGM'den yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de, yarın ise Batı Akdeniz'de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Gök gürültülü sağanakların kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor.

BATI İLÇELERDEN BAŞLAYARAK İSTANBUL GENELİNE YAYILACAK

Özellikle batı ilçelerde başlaması beklenen yağışların öğle saatlerine doğru İstanbul geneline yayılacağı belirtiliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Ancak pazar günü itibariyle hava şartlarının düzelmesi bekleniyor.

ANİ SEL VE DİĞER OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI

Yağışların ardından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ANKARA VALİLİĞİ DE FIRTINA UYARISINDA BULUNDU

Ankara Valiliği de, gece saatlerinden itibaren kentte etkili olması beklenen fırtına nedeniyle vatandaşları ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olaylara karşı uyardı.

45 İL İÇİN SARI KODLA UYARI

MGM'nin verdiği sarı kodlu uyarıya göre Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce illeri uyarı altında bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.