ASALA şehitleri için 'Dışişleri Şehitleri Anıtı' yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kızılay Zafer Parkı'na "Dışişleri Şehitleri Anıtı" yapılacağını duyurdu. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Ankara Barosu Eğitim Merkezi ile Sıhhiye Orduevi arasında konumlanan Zafer Parkı'na yapılacak olan anıt, terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Dışişleri Bakanlığı personeli ve büyükelçilerin anısını yaşatacak.

ASALA şehitleri için 'Dışişleri Şehitleri Anıtı' yapılacak!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Zafer Parkı'na 'Dışişleri Şehitleri Anıtı'nın yapılacağını duyurdu. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, anıt terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Dışişleri Bakanlığı personeli ve büyükelçilerin anısını yaşatacak.

TERÖR SALDIRISINDA ÖLENLERİN ANISI YAŞATILACAK

Anıt, Ankara Barosu Eğitim Merkezi ile Sıhhiye Orduevi arasında bulunan Zafer Parkı'nda yer alacak. Bu özel anıtla, uluslararası ilişkilerde hizmet veren ve terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin fedakarlıkları ve anıları onurlandırılacak.

Anıt projesinin belirlenmesi için ABB, ocak ayında Dışişleri Bakanlığı'na yazı yazarak oluşturulacak eser değerlendirme kuruluna üye vermelerini talep etti. Bu adım, anıtın tasarımı ve yapımında uzman kişilerin katılımını sağlayarak anlamlı bir anıtın oluşturulmasına olanak tanıyacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.