Çankaya'da seçim maratonu yoğun

Ankara'nın seçim kampanya süreci en yoğun geçen ilçelerinden biri olan Çankaya'da vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Okulların önündeki kalabalık ve oy kullanma sırasındaki uzunluk dikkatleri çekti.

Çankaya'da seçim maratonu yoğun
Yayınlanma:

Ankara Çankaya'da seçim heyecanı sabahın ilk saatlerinde başladı. Çok sayıda vatandaş oy kullanmak üzere erkenden sandık başına gitti. Bu seçimde seçilecek olan muhtarlar da vatandaşlardan oy toplamak adına okul önlerindeki yerini aldı.

OY VERME TELAŞI DİKMEN'DE DE YOĞUN

Çankaya'nın en kalabalık semtlerinden biri olan Dikmen'de de vatandaşlar yoğun bir katılım göstererek oy kullanmaya telaşına düştü. Turan Feyzioğlu İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen vatandaşlar sınıfların önlerinde deyim yerindeyse kuyruk oluşturdu.

okul.jpg

ÇANKAYA'DA BU DÖNEM KİM KAZANIR?

Çankaya'da geçtiğimiz iki dönem boyunca Cumhuriyet Halk Partili Alper Taşdelen, belediye başkanlığı görevini yürütmüştü. 31 Mart 2024 seçimleri için yeniden aday gösterilmeyen Taşdelen'in yerine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Can Güner aday olarak gösterildi. 2019 seçimlerinde yüzde 70'lik bir oy ile rekor kıran CHP'nin bu seçimlerde ne kadar oy alacağı ise merak ediliyor.

okul2.jpg

Çankaya'da sloganları ve yürüttükleri seçim kampanyası ile öne çıkan isimler arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Duhan Kalkan ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) İrfan Değirmenci yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.