Güdül'de Muzaffer Yalçın ne yaptı, Mehmet Doğanay ne vaat etti?

Güdül uzun bir süreden sonra Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Doğanay'ın yönetimine geçti. Önceki dönemde Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Muzaffer Yalçın tarafından yönetilen Güdül'de hangi projeler yapıldı, önümüzdeki 5 yıl için ise hangi vaatler verildi? İşte detaylar...

Güdül'de Muzaffer Yalçın ne yaptı, Mehmet Doğanay ne vaat etti?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart yerel seçimlerinde değişimden etkilenen illerden biri de Ankara oldu. Ankara'da uzun yıllardır Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından yönetilen birçok belediye Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti. Değişimden nasibini alan ilçelerden biri de Güdül oldu. Güdül'de önceki dönemde AK Partili Muzaffer Yalçın hizmet verirken, yeni dönemde CHP'li Mehmet Doğanay hizmet verecek.

MUZAFFER YALÇIN DÖNEMİNDE NELER YAPILDI?

2019'da yüzde 60'lık bir oy oranı ile belediye başkanı seçilen Muzaffer Yalçın döneminde Ankara'nın tarih boyunca en büyük değerlerinden biri olan Ankara Keçisi için çalışmalar yapıldı. Güdül ilçesinde keçi yetiştiriciliğinin artması için çalışmalar yürütüldü.

muzafferyalcin.jpg

Güdül evleri, piknik yerleri, doğa yürüyüşüne uygun alanlar, yamaç paraşütü, yayla turizmi, bisiklet turizmi, inanç turizmi, balıkçılık vejeotermal imkanları ile termal turizm alanlarının ilçede gelişimi için çalışmalar yürütüldü. Öte yandan Güdül'de Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 'Güdül Sorgun Göleti Eko Turizm Dinlenme Alanı' açıldı.

MEHMET DOĞANAY DÖNEMİ NASIL GEÇECEK?

Mehmet Doğanay başkan seçildiği Güdül'de önceliğin turistik faaliyetlere verileceğini açıkladı. Güdül için çok sayıda proje üreteceğini dile getiren Doğanay, Güneyce Mahallesi’ne Jeotermal Otel, Sorgun Göleti için olta balıkçılığı turizmi, İnönü Mağaraları için rekreasyon alanı, profesyonel bungee jumping alanı ve yamaç paraşütü sahası, Güdül Sivrisi ve Kumrucu Dağı için dağ sporları sahası çalışmalarının başlatılacağının bilgisini verdi.

doganay.jpg

Belediye başkan adaylığı süresince sosyal projelere de yer vereceğini açıklayan Doğanay, yaşlı ve engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi, katı atık (çöp) transfer merkezi, yeni ve teknolojik pazar yeri, kütüphane ve etüt merkezi, emekliler lokali, ileri teknolojik itfaiye istasyonu merkezinin de sözünü vermişti.

Turizm ve sosyal projelerin yanı sıra farklı çalışmalarında yapılacağını dile getiren Doğanay, ilçede tarım ve hayvancılık adına da faaliyetlerin yürütüleceğini açıklamıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.