MAK Başkanı Kulat açıkladı: Mansur Yavaş nasıl kazandı, Turgut Altınok neden kaybetti?

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 'Mansur Yavaş nasıl kazandı? Turgut Altınok neden kaybetti? İstanbul'da AK Parti'de anketlerden hangi isim çıkmıştı? Ankara'da hangi isim Mansur Yavaş karşısında daha şanslıydı?' sorularını cevapladı. Kulat, "Mansur Yavaş, süreci doğru ve erken başlattı ancak Turgut Altınok doğru bir isim değildi, son zamanlarda ulaşılamaz bir başkan olmuştu." dedi.

MAK Başkanı Kulat açıkladı: Mansur Yavaş nasıl kazandı, Turgut Altınok neden kaybetti?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve Muhabir Aybala Almina Melek'e verdiği özel röportajda, AK Parti'nin İstanbul için doğru adayını açıklarken Ankara'da 'alternatif' bir ismin olmadığını belirtti.

ANKARA'DA TURGUT ALTINOK ADAYLIĞI...

CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın karşısında AK Parti, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday göstermişti. Mansur Yavaş, yüzde 60.43 oy ile yeniden başkan seçildi.

Ankara'daki seçim sonuçlarına ilişkin Kulat, son yıllarda Turgut Altınok'un 'ulaşılamaz' bir başkanlık süreci yürüttüğünü, vatandaşın Altınok'tan randevu bile alamadığını vurgulayarak, "Turgut Altınok, son yıllarda vatandaşı tamamen unutmuş bir belediye başkanı oldu. Keçiören'de Turgut Bey'in karşısına çıkacak bir isim alabilirdi orayı. Vatandaş, geçmişte yaptığı iyi şeylere karşılık Altınok'a kredi açmıştı ancak son dönemde randevu alınamayan başkan oldu. Pek çok yerde böyle ulaşılamayan, çok eleştirilen kişiler muhtemelen başka bazı firmaların bu isimleri başarılı göstermesiyle tekrardan aday yapıldı. AK Parti, mevcut isimlerle devam etti ve negatif bir etki oluştu. Bazı yerlerde isim değişikliklerine gidildi, bu yerlerde de milletvekillerine, MKYK üyelerine çok öfkelilerdi. Adana'da bütün ilçeleri ve merkezi AK Parti'nin aldığı dönemler oldu. Şimdi tek bir ilçe alınamadı. Mersin'de de tek bir belediye alınamadı. Kahramanmaraş, seçimde AK Parti açısından çantada keklik görülen bir yer. Önemli bütün ilçeleri kaybettiler. Kazanılan yerleri de bıçak sırtı kazandılar. Malatya'da Veli Ağbaba aday oldu ve partisinin oyunu artırdı." değerlendirmesinde bulundu.

"AK PARTİ'NİN KREDİSİ YÜKSEK BİR İSMİ YOKTU"

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin, Mansur Yavaş'ın karşısına çıkarabileceği 'kredisi yüksek' bir ismin olmadığını belirten Kulat, geçen seçim döneminde Süleyman Soylu gibi isimlerin Ankara için alternatif olabileceğini ancak bu seçimde Mansur Yavaş'ın her halükarda seçimi kazanacağının kesin olduğunu vurguladı.

Kulat, Mansur Yavaş'ın süreci doğru ve erken başlattığını ifade ederek, "Turgut Altınok doğru bir isim değildi. Veysel Tiryaki gibi bir isim daha iyi olabilirdi. Ancak, Veysel Bey de bu seçimi alamazdı. Esen rüzgarla da ilgiliydi, Mansur Bey'in ikili ilişkisiyle de ilgiliydi. Mansur Bey'in ilçe adaylarını belirleme noktasında da etkili olması büyükşehre katkı sağladı. CHP, ilçe adaylarında dayatmalara devam etseydi risk oluşurdu. Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut anketlerinde hiç çıkmadı. Ancak o esen rüzgarın etkisiyle o da çıkmış oldu." dedi.

"MANSUR YAVAŞ, 30 PUAN FARKI BEKLEMİYORDU"

Seçim sürecinde son 10 günün büyük bir farka imza atılmasını sağladığını dile getiren Kulat, "Mansur Bey, 30 puan farkı beklemiyordu. Bu kadar büyük farkı oluşturan son 10 gündür. Emeklilerle ilgili özellikle beklentiyi artırdılar ve bu olacak dediler ancak olmadı." diye konuştu.

"İSTANBUL'DA DOĞRU ADAY ALİ YERLİKAYA'YDI"

AK Parti'nin İstanbul sonuçlarını da değerlendiren Kulat, Murat Kurum'un doğru aday olmadığını, gerçekleştirdikleri kamu araştırmaları sonucunda doğru adayın Ali Yerlikaya olduğunu söyledi.

Kulat, "Bunu da risk alarak televizyonlarda söyledim. Pek çok kişi Yerlikaya ile dost olduğum için bunu söylediğimi düşündü. Ancak bizim bir tanışıklığımız bile yok. Biz anket yaptık ve İstanbul'daki fotoğraf Ali Yerlikaya'yı gösteriyordu. Murat Kurum'dan daha doğru bir isimdi. Çünkü, Yerlikaya, bu süreçte yolsuzluk gibi konularda bir mücadelenin tarafı oldu. Vatandaş da tam öyle birini arıyordu. Vatandaşın hangi zamanda neyi aradığına bakacaksınız. İkinci doğru isim ise İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe idi. Belki üçüncü sırada Murat Bey olabilirdi. Murat Bey'in kampanyası çok kötü yönetildi. Ekrem İmamoğlu'nun ise kampanyası çok başarılı ilerledi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.