Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Akyurt

Ankara Akyurt

Ankara ilçelerine yaptığımız ziyaret kapsamında Akyurt’tayız… Akyurt, ‘Kuzeyin Yıldızı’ unvanını sonuna kadar hak ediyor.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile adeta kimlik değiştiren ilçe, yenilikçi / modern projeleri ve büyük sanayisiyle başkente kazandırıyor.

Tarihi önemini bilmeyenler için internetten akyurt.bel.tr adresini ziyaret etmesini öneriyorum.

Başkan Hilal Ayık, temiz ve huzurlu bir ilçe için gerekenleri yapıyor. Kadınların üretmesi, kazanması için fırsatlar sunuyor. Tarım ve hayvancılık için çabalıyor. 2021 yılı Mayıs ayında Milliyet Gazetesi için yaptığımız röportajda Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın şu sözünü unutmuyorum, “Her yer kapansa belediyeler çalışır…” Bu sözü COVID-19 döneminde aksamayan belediye hizmetleri için kullanmıştı ama bu sözün hakkını da her zaman verdi.

Çocuklardan gençlere, kadınlardan emeklilere kadar her yaşa hitap eden alanın kurulduğu Akyurt’ta devasa fabrikalar var. ASELSAN, MAN, CASA, Yakupoğlu, Ülker, Nabay ve Nurus gibi markaların da yatırımları bulunuyor.

Akyurt coğrafi işaretli ürünleriyle de Ankara için önemini kanıtlıyor. Akyurt Fıtı Çorbası, Akyurt Homaçası, Akyurt Soğuk Çorbası, Akyurt Tandır Böreği, Akyurt Toyga Aşı / Akyurt Toyga Çorbası ve Akyurt Tutmaç Aşı / Çorbası ilçenin değerlerinden sadece bazıları.

Akyurt Belediyesi Özel Kalem Müdürü Memduh Erkan ile Akyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yasin Bekmezci’ye misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz.

Güzel Akyurt’u takibe devam…

YARIN: BALÂ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi