Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Balâ

Ankara Balâ

Ankara Balâ; başkentten Kırşehir’e açılan yolun anahtarı. Yol boyunca bereketli topraklarda yok yok! Memlekette tarımın, hayvancılığın dünyaya örnek olması, pahalılığın yaşanmaması gerekli ama her zaman olduğu gibi zor olanı yapıyoruz ve yapamıyoruz!..

Harika bir gezi güzergâhından Ankara’nın havası en temiz ilçesi Balâ’ya vardık. anadolugazete.com.tr olarak çıktığımız yolda yaptığımız planlı ziyaretler ile ilçelerdeki son durumu gözlemliyor, kapsamlı bir değerlendirme için notlar alıyoruz.

Hava o kadar temiz ki bunu Balâ’ya vardığınız ilk anda hissediyorsunuz. İlçenin girişinde yükselen konutlar Balâ’nın yakın gelecekte yeni bir yüze kavuşacağının sinyalini veriyor.

whatsapp-image-2023-06-23-at-12-35-34-1.jpg

BALÂ’YA ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİYOR…

Ankara Üniversitesi, yeni eğitim döneminde açacağı meslek yüksek okulu ile tarım ve hayvancılık üzerine donanımlı gençler yetiştirecek. Bu özel ve güzel haberi duyunca mutlu olduk. Balâ’nın havası kadar insanı da temiz. Ama bu temiz insanlara sosyalleşecek alanlar, boş vakitleri değerlendirecek uğraşlar için çalışmalar yapılmalı.

Ankara’da toprağı biraz kaldırsanız her yandan tarihi eser çıkıyor. Balâ’da da özellikle Beynam Ormanları bölgesindeki Roma Hamamı dikkat çekiyor. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden bir gün önce konakladığı Beynam Atatürk Tarih ve Kültür Evi’de başkentimizin görülmesi gereken değerlerinden biri.

Balâ’nın köylerinde yaşayan Ankaralılar ise boş durmuyor. Madencilik ve lojistik üssüne çevirdikleri Balâ’ya kazandırıyor ve kalkındırıyorlar. Tarım ve hayvancılıkta cabası…

Ülkemizin sanayisi, ticareti gibi köyleri de boş durmamalı, üreten, yetiştiren alanlara dönüşmeli.

whatsapp-image-2023-06-23-at-12-35-34.jpg

BALÂ BELEDİYESİ İŞ BAŞINDA…

Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, ilçeye değer katacak çalışmalar yapıyor. Yapılan her projenin neredeyse başında duruyor. Öncesinde, sonrasında mesaide, nöbette… İlçeye kazandırılan parkları ziyaret eden, ilçelilerle sohbet eden Başkan Buran, makamında da konuk ettiği hemşehrilerinin dertlerini dinliyor.

Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçe yenileniyor bir yandan yürütülen çevre düzenlemeleri ile de Balâ’ya estetik bir görünüm kazandırılıyor.

Balâ daha iyi tanıtılmalı, Balâ kalkındırılmalı, Balâ’nın temiz havası korunmalı… Bu konuda yerel yönetimler ve sorumlular taşın altına eli koymalı.

Bizleri çok iyi ağırlayan, sohbetiyle ilçeyi dört dörtlük anlatan Balâ Belediyesi Basın Sorumlusu Turgay Al’a da anadolugazete.com.tr ailesine adına teşekkür ediyorum…

YARIN: HAYMANA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi