Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Haymana

Ankara Haymana

Sakarya Meydan Muhaberesi’nde Polatlı gibi memleketi yeniden ayağa kaldıran direnişin sembollerinden Haymana’dayız…

Bugün Rusya’da yaşananları konuşan dünyaya örnek olan, ilklerin gerçekleştiği, dinlerin sembolü Anadolu toprakları, gizemli tarihi kadar, keşfedilmeyi bekleyen sırlarıyla da merak uyandırıyor.

Yaşamın var olduğu ve sonuna kadar süreceği Anadolu’nun her kenti ve her ilçesinde sizi şaşırtacak bir gerçek duruyor.

haymana-mezar.jpg

ANKARA OLANA KADAR GEÇEN TARİHİ SÜREÇ…

Ancyre, Engüriye, Engürü, Angara ve Angora isminden Ankara olana kadar başkentte yaşanan tarihi süreç gibi Haymana’da dünden bugüne başkentin en özel ilçelerinden biri.

Haymana’ya yaptığımız yolculukta yol boyu artan birbirinden bağımsız yapılar dikkatimizi çekti; kimi bereketli toprağın üzerine beton dökmüştü, kimi ağaçları kesmişti…

Yeni keşfedilen şehitlikleri ile geçmişe ışık tutmaya devam eden Haymana, tarihi cephelerden biri olan Mangal Dağı ile önemli bir değeri koruyor.

asfalt.jpg

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ASFALT MESAİSİ

İlçeye vardığımızda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) merkezde yaptığı asfalt çalışmalarına denk geldik. ABB’nin iş makinelerinin bir bölümü deprem bölgelerinde kaldı. Eldekiler hem ilçelere hem de merkeze yetişmeye çalışıyor.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’a ilçelinin bakışını sorduğumuzda genel bir memnuniyetle karşılaştık. İlçenin tarihi özelliklerinin, öneminin daha iyi anlatılması gerekli. İlçenin şifalı suyunu sunan kaplıcalar; her ülkeden, her yaştan konuklarını ağırlıyor. Haymana yılda birkaç gün festival ya da özel günle değil daha fazla adını duyurmalı.

Biz de hüzünlü bir hikayesi olan Cimcime Sultan’ın konuğu olduk. Memleketimizin ve dünyanın yaralarını sarabilmesi için dua ettik.

Haymana Belediyesi ziyaretimizin ardından batan güneşi arkamıza alıp düştük dönüş yoluna…

Sağlığınız bol olsun…

* * *

Yunus Emre ne demiş; Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi