Ankaragücü 4 köşe

TFF 1. Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü deplasmanda ligin lideri Çaykur Rizespor’a konuk oldu.

Ankaragücü 4 köşe
Yayınlanma:
Güncelleme:

ORHUN YILDIZ

Ligde 4’te 4 yaparak lider durumda bulunan Çaykur Rizespor ile ligdeki ilk 3 puanını almak isteyen Ankaragücü kozlarını Çaykur Didi Stadı'nda paylaştı. Türkiye Liglerinde 28 ve Türkiye Kupası’nda 5 kez olmak üzere toplamda 33 kere karşı karşıya gelen iki ekibin 34. Maçından 4-1’lik skorla gülerek ayrılan Ankara’nın sarı lacivertli ekibi oldu.

İLK ÜÇ PUANI ALDI

Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 12 ve 90+2’de İlhan Parlak, 49. dakikada Alihan Kubalas ve 89. dakikada Kenan Özer atarken ev sahibi Çaykur Rizespor’un tek sayısını 19. dakikada penaltıdan Samudio kaydetti. Ankaragücü bu galibiyetin ardından dört hafta sonra ligdeki ilk üç puanını alarak Ankara’ya mutlu dönmenin sevinicini yaşadı. Çaykur Didi Stadı'nda takımlarını desteklemeye gelen az sayıdaki sarı lacivertli taraftarlar maçtan sonra futbolcuları tribünlere çağırarak onları alkışlarla soyunma odasına gönderdiler.

KARTAL: ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, deplasmanda 4-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası, yeni kurulan bir takım olmanın zorluklarını ilk 4 haftada yaşadıklarını dile getirdi. Çok eksiklerinin bulunduğunu anlatan Kartal, “Takıma yeni katılan oyuncuları hazırlamaya çalışıyoruz. Takımın mali sıkıntıları var. Bu şartlar içerisinde oyuncularımız ile en iyi şekilde hazırlıyoruz” şeklinde konuştu. Rize'den alacakları galibiyetin kendilerine moral vereceğini bildiklerinin altını çizen Kartal, “Bu galibiyet bize gelecek haftaların referansı olacak. Çok daha iyi olacağız. Biz medya ve taraftara “Sabırlı olun” diyoruz. Geçiş dönemini az kayıpla atlatmaya çalıştık ama ilk haftalar fazla kayıp verdik” açıklamasında bulundu.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Oğuz Terzi, İlker Takpak

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Saadane, Ümit Kurt, Özgür Çek (Dk. 58 Lincoln), Petrucci, Recep Niyaz (Dk. 80 Robin Yalçın), Mehmet Uslu, Süleyman Koç, Samudio, Kweuke (Dk. 44 Oğulcan Çağlayan)

MKE ANKARAGÜCÜ: Korcan Çelikay, Erdem Özgenç, Gençer Cansev, Alihan Kubalas, Ferhat Kiraz, Sedat Ağçay (Dk. 66 Abdülkadir Kayalı), Putsila, Nduka (Dk. 25 Dieng) (Dk. 86 Kenan Özer), Arif Morkaya, Mehmet Umut Nayir, İlhan Parlak

GOLLER: Dk. 12 ve 90+2 İlhan Parlak, Dk. 49 Alihan Kubalas, Dk. 89 Kenan Özer (MKE Ankaragücü), Dk. 19 Samudio (penaltıdan) (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Dk. 57 Samudio, Dk. 67 Petrucci (Çaykur Rizespor), Dk. 62 Gençer Cansev, Dk. 73 Erdem Özgenç, 90+1 Abdülkadir Kayalı (MKE Ankaragücü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.