1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşamel soslu kabak gratel
Beşamel soslu kabak gratel

Beşamel soslu kabak gratel

MALZEMELER: 3 adet kabak, tuz, taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı. KIYMALI HARÇ İÇİN: 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 200-250 gr. Kıyma, 1 adet orta...

A+A-
MALZEMELER: 3 adet kabak, tuz, taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı. KIYMALI HARÇ İÇİN: 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 200-250 gr. Kıyma, 1 adet orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, pul biber ve değirmende çekilmiş karabiber. BEŞAMEL SOS İÇİN: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, tuz ve karabiber. ÜZERİNE: Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLANIŞI: Öncelikle kabakları yıkayıp yuvarlak kesip derin bir kaba alalım. Üzerine tuz ve karabiberi serpelim, birazda zeytinyağı gezdirip güzelce harmanlayalım. Borcam bir fırın tepsisine yerleştirip 200 dereceli fırında kabaklar hafif yumuşayana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişmeye bırakalım. Diğer taraftan kıymalı harç için tavaya yağımızı alıp ısıtalım. Kıymayı ekleyip kavuralım. İnce doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edelim. En son salçasını ekleyip biraz daha çevirdikten sonra tuz ve baharatlarını ekleyip, karıştırıp ocaktan alalım. Hafif yumuşayan kabakları fırından çıkarıp kıymalı harcı üzerine döküp biraz karıştırıp tekrar fırına sürelim. Bu defa kabaklar tamamen yumuşayana kadar pişireceğiz. O pişene kadar beşamel sosumuzun hazırlığını yapalım. BEŞAMEL SOS Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alarak ısıtıyoruz. Un ilave edilerek kavuruyoruz. Kokusu çıkan una kavrulduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı süt ilave ediyoruz. Çırpıcı ile hızlıca çırpıyoruz, topak kalmamasını sağlıyoruz. Tuz ve karabiber de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişiriyoruz. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Pişen kabakların üzerine beşamel sosu döküp hafifçe sallayarak ya da bir çatal yardımıyla beşamel sosun kabakların arasına doğru akmasını sağlayalım. En son üzerine yeteri kadar kaşar peyniri rendesi serpip tekrar fırına verelim, fırının alt bölmesinde, kaşar peyniri eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.