Eyüp Kara

Eyüp Kara

Bu nasıl vicdansızlık

Bu nasıl vicdansızlık

Sevgili Anadolu Gazetesi okurları; Gün geçmiyor ki yeni bir vahşet yeni bir katliamla karşı karşıya gelmeyelim. İnsan okuyunca tüpleri ürperiyor bu nasıl bir vahşet bu nasıl katliamdır diye.

Önceki gün televizyon izlerken bir haber karşıma çıktı. İstanbul’un Beyoğlu semtinde iki hırsız evine girdikleri kadının boğazını keserek öldürdükten sonra kolundaki bilezikleri çalarak kaçtı. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Yahu bu nasıl bir vicdansızlıktır, hırsızlık için giriyorsunuz sonra soyduğunuz kadını vahşice katlediyorsunuz sizin insanlığınıza tüküreyim. Sizin gibi canileri ancak darağacı temizler artık buna inandım. Bu sözlerimin de arkasındayım. Böylesine canileri ancak idam paklar artık buna yürekten inanıyorum.

Dikkat ederseniz son zamanlarda bu tür olaylara çok sık rastlar olduk. Artık nedeni nedir bilmiyorum ama altında birçok sebep aramamız mümkün böylesine vahşi olayların. İster ekonomik kriz deyin, ister psikolojik bir sorun deyin, ne derseniz deyin böylesine olaylar arttı ve artmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Öte yandan kadına şiddetin de ardı arkası kesilmiyor ne yazık ki. Her gün kalkıyor yeni bir kadına şiddet haberi okuyor, bir kadının daha hayattan koparıldığına şahit oluyoruz. Kadınları karşı işlenen bu vahşi cinayetlerin sonu nereye varacak bilemiyorum.

İşinde sorun yaşayan, sokakta birileriyle dalaşan, olmadı canım sıkkın diyen kimi bakarsanız bakın illaki bu sıkıntıyı evinde eşinden veya kız arkadaşından çıkaran sapık ruhlu insanlar var. Yahu sizin derdiniz nedir, siz neden böylesiniz?

Gücünüz masum kendini savunmaya yetmeyen bir kadından çıkarmaya utanmıyor musunuz? Sizin gücünüz bir kadına mı yetiyor? Dinimiz ne diyor “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” siz bu sözden de mi utanmıyorsunuz, korkmuyorsunuz.

Senin dinin kadına en yüce değeri veriyor fakat sen onu vahşice öldürüyorsun. Bu hakkı kendinde nasıl görüyorsun veya kadını öldürme hakkını kendinde nasıl buluyorsun?

Psikolojisi bozuk insanlar, bre gafiller madem çok sıkıldın, madem çok bunaldın, madem şiddetli geçimsizliğin var neden bunu karına kız arkadaşına yansıtıyorsun? Bir kadının canını almaktansa kendi canını al herkes senden kurtulsun. Sende rahat et çevrendeki insanlarda rahat etsin.

Birde şu var sevgili Anadolu Gazetesi okurları. Eşler anlaşamıyor, geçimsizlik var ve boşanma kararı alıyorlar. Mahkemeye başvuruyorlar ve hakim bunları boşuyor. Boşandıktan sonra da kadının çilesi bitmiyor maalesef.

Bu kez adam başlıyor eski karısını taciz etmeye, tehdit etmeye ve hayatı ona zindan etmeye. Gel yeniden barışalım, gel yeniden deneyelim falan filan bir sürü bahane. Yahu madem yeniden deneyecektin, madem birlikte yaşayacaktın neden boşandın?

Sonra kadın olmaz seninle yeniden barışmak ve yaşamak istemiyorum dediği zaman da bu kez eski kocası tarafından ya öldüresiye dayak yiyor ya da eski kocası tarafından vahşice katlediliyor. Bu nasıl vicdandır diye sormak istiyorum karısını öldüren bu canilere?

İnşallah bu işlerin sonu gelir diyeceğim ama ne yazık ki her geçen gün giderek artıyor. İnşallah bir daha böylesine vahşi cinayetlere şahitlik etmeyiz diyerek sizlere sağlıklı günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi