Eyüp Kara

Eyüp Kara

Büyük kapışma!

Büyük kapışma!

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda heyecan tavan yaptı. Pazar akşamı oynanan iki maçta futbolseverler keyifli ve seyir zevki yüksek maçlar izledi. Özellikle İngiltere-Senegal maçı bana büyük keyif verdi.

Günün ilk maçında Fransa-Polonya maçı karşı karşıya geldi. İlk yarının büyük bölümü iki takımın karşılıklı atakları vardı. Eğer Polonla biraz şanslı olsaydı bende küçük bir mucizeye imza atabilirdi ama Fransa buna izin vermedi.

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Fransa, Polonya'yı 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Polonya Dünya Kupası'na veda etti. Kylian Mbappe, 2 gol ve 1 asistle maçın yıldızı oldu. Mbappe kesinlikle bu turnuvaya damgasını vurdu ve vurmaya devam edecek gibi görünüyor.

Fransa 44. dakikada Olivier Giroud ve 74 ve 90. dakikalarda Kylian Mbappe'nin golleriyle maçı 3-1 kazanarak adını çeyrek finale adını yazdırdı. Fransa çeyrek finalde İngiltere ile eşleşti. Polonya'nın tek golünü maçın uzatma bölümünde penaltıdan Lewandowski kaydetti.

Kylian Mbappe, 5 golle Dünya Kupası gol krallığında ilk sıraya yükseldi. Öte yandan Mbappe, Dünya Kupası tarihinde 24 yaşına girmeden önce 9 gole ulaşan ilk oyuncu oldu ve Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin rekorunu elinden aldı. Olivier Giroud 52 golle, Thierry Henry'yi geride bırakarak Fransa Milli Takımı formasıyla tüm zamanların en golcü oyuncusu oldu.

Fransa favori olduğu maçta bence zorlanmadı. Doksan dakika üstün bir oyun ortaya koyan Fransa golcüsü Mbappe ile sonuca ulaştı. Polonya penaltı dışında ciddi bir gol pozisyonuna girmekte çok zorlandı. Hal böyle olunca Fransa’nın adını çeyrek finale yazdırması benim için sürpriz olmadı.

Sonucu merakla beklenen son onaltı turunun ikinci maçında İngiltere ile Senegal karşısında zorlanmadan adını çeyrek final yazdırdı. 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında İngiltere ile Senegal Al Bayt Stadı'nda karşı karşıya geldi. İngiltere, rakibini 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Senegal maçın başında büyük bir fırsat tepti. İsmaila Sarr yakaladığı yüzde yüz gol pozisyonunda topu filelere göndermiş olsaydı bugün başka şeyler konuşabilirdik. Fırsat bir kere kaçtı mı üzüntüsü büyük oluyor. Tahmin ediyorum ki Senegalli oyuncuların aklında hep bu pozisyon kaldı ve kalmaya devam edecek.

İngiltere doksan dakika boyunca üstün bir performans ortaya koydu. Takım olarak uyumları, organize ataklar ve savunmada dikkatli oyunu sayesinde zorlanmadan adını çeyrek finale yazdırdı. Haklı bir galibiyet alarak şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olduğunu gösterdi.

1966 yılında müzesine götürdüğü kupada 10. kez çeyrek final bileti alan İngiltere, 10 Aralık Cumartesi günü saat 22.00'de Fransa ile karşılaşacak. Bu büyük kapışma nefes kesecek orası kesin. Çünkü Avrupa’nın iki büyük futbol markasının mücadelesinin sonucunu şimdiden kestirmek güç.

Finaldeki kapışma nefes kesecek orası kesin. Kim kazanır derseniz onu tahmin zor olacak. Çünkü her iki takımda güzel futbol oynuyor ve bireysel olarak gerçekten çok yetenekli futbolculara sahip. Ne olur bilemem ama bir takım kırmızı kart görüp oyundan atılırsa gibi birçok etken var. Ya da bir takım o gün gününde olmayabilir, formda olmayabilir. Bu yüzden hangi takım adını yarı finale yazdırır, kim kimi yener bilemiyorum?

Netice dostça ve keyifli bir maç olması en büyük temennim. Bir futbolsever olarak keyifli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi