Eyüp Kara

Eyüp Kara

Milli ve yerli

Milli ve yerli

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu İstanbul’da “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısı yaptı. Toplantı çok tartışıldı ve uzun süre de tartışılmaya devam edecek. Özellikle de “Milli ve Yerlilik” bu toplantının neresinde diye soranlar çok oldu. Bana göre de bu toplantıda ne yerlilik gördüm ne de yerlilik.

Çünkü ekonomiyi teslim etmeyi düşündüğünüz ABD’li Jeremy Rifkin’in “Yerli ve Milli” ilan edilmesi beni hiç şaşırtmadı. Yakında şunu söylerler, “Rifkin Seyit Soyundan” gelmiştir demezlerse bende bir şey bilmiyorum.

Eli kulağındadır bekleyin görün. Çünkü adamı iki dakikada yerli ve milli ilan etti CHP’liler başta ta Gürsel Tekin. Hiç şaşırtıcı değil. Çünkü ülkesinden ve milletinden yana olamayanlar için Rifkin elbette yerli ve milli olacaktı başka ne bekliyordunuz.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bir televizyon programına katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanı ABD'li Jeremy Rifkin'in yerli ve milli olduğunu savunması üzerine, katıldığı yayının sunucusunun gülmekten kendisini alamadı.

Yani bir nevi Gürsel Tekin’le dalga geçti de adam bunu bile anlamadı daha doğrusu anlayamadı. Çünkü o da bu işin bir komedi olduğunun farkında ama liderlerine karşı gelemiyorlar haliyle. Başka ne demesini bekliyordunuz?

CHP'nin “yerli ve milli” dediği Jeremy Rifkin, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de danışmanlık yapmış; politikaları, Almanya'da enerji krizine neden olmuş ve uzun süre tartışılmıştı.

Jeremy Rifkin’in yenilenebilir enerji politikalarını hayata geçiren Angela Merkel politikaları neticesinde Almanya, nükleer santrallerini kapatmıştı. Santralleri kapanan Almanya, Rusya'dan gelen doğalgaza bağımlı oldu.

Düşünün Rusya’dan gelen doğalgaza bağımlı olan bir ülke haline gelen sanayi devi Almanya. Böyle giderse altılı masa iktidar olursa bizimde Almanya’dan bir farkımız kalmayacaktır buna adım gibi eminim.

Benim anlamadığım bu kadar dünya çapında danışmanlarla anlaşmışsınız, onlara methiyeler düzmüşsünüz ve onlara danışacağım demişsiniz. Ne danışacaksınız merak ediyorum? Mesela Hacer Foggo’nu kahraman Mehmetçiğimiz için attığı twite ne diyeceksiniz?

Bu Hacer Foggo’dan kadından hangi danışmanlığı alacaksınız? Farz edelim iktidara geldiniz ve bu kadın Güneydoğu için Kürt devleti istedi, terörist güzellemesi yapıp Mehmetçiğimizi katliam yapmış gibi gösterirse sesiniz çıkacak mı?

Benim anlamadığım bu kadar danışman meraklısı iseniz partinizin içinde bu işlerden anlayan danışman yok muydu? Veya altılı birde altında gizli olan yedili masadan bir babayiğit yok mu danışabileceğiniz?

Mesela Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, her çıktığı platformda atıp tutuyor. Ben şöyle bilgiliyim, ben ekonomiden iyi anlarım, benim uzmanlığım ekonomi ve Türkiye’yi uçururum masalları ve güzellemeleri yapıyor. Madem danışman arayacaktınız Ali Babacan’ı danışman yapıp ona danışın. Ne de olsa adam “Yerli ve Milli”… Danışmanı dışarıda aramaya ne gerek var diye sormazlar mı adama?

Ben ülkem adına üzülüyorum. Koskoca ülkede danışacak birilerini bulamadınız yurt dışından danışman ithal edip ülkenizi onlara danışacaksınız, artık ne danışacaksınız, neyin karşılığında danışacaksınız onu da bilmiyorum ama pekiyi şeyler danışacağınızı sanmıyorum. Bu aziz millet elin ecnebisinden medet uman ve ona umut bağlayanlara fırsat vermez bunu da bilin istedim….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi