Sami Gökçe

Sami Gökçe

Dervişoğlu’ndan iktidara ve küskünlere mesaj

Dervişoğlu’ndan iktidara ve küskünlere mesaj

Çalkantılı 7 yıllık geçmişinde 5 kez olağanüstü kurultay yapan ve Kurucu Genel Başkan Meral Akşener’in seçim başarısızlığından sonra yapılan 5.Olağanüstü Kurultayda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu ilk grup toplantısında önemli mesajlar verdi.

Genel Başkan adayları Koray Aydın ve Tolga Akalın’ın katılmadığı toplantıda Akşener döneminin aksine kadın partili sayısının yok denecek kadar az olmasıydı.

Dervişoğlu kurultayın geride kaldığını parti içi kırgınlıkların Koray Aydın’ın “aile büyüğü ve abi”si, Tolga Akalın’ın da “Kardeşi ve aile ferdi” olduğunu belirterek “Kongreler kongrelerde kalmalıdır. Yersiz tartışmaların anlamı yoktur. Dünden bugüne hiçbir şey değişmemiştir. Gelin, tüm yaraları birbirimize sarılarak saralım, gelin, küskünlükleri sonlandıralım. Haklıya hakkını birlikte teslim edelim. Gelin hep birlikte ve yeniden, Mavi Gök’ü çadır, Güneş’i bayrak eyleyelim” sözleriyle birlik çağrısı yaptı.

Dervişoğlu’nun bu çağrısı karşılık bulur mu bilmiyorum ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasa değişikliği çalışmalarına Akşener’in aksine çok sert tepki gösterdi. Anayasa değişikliğini Fanilerin ihtiraslarını millete dayatma rejimini Yerleşik hale getirecek, bunu ılımlı gösterecek ve meşrulaştıracak hiçbir pazarlığın, hiçbir hesabın içinde olmayacaklarının altını çizerek açıklayan Dervişoğlu "Devletin partileştiği, partinin devletleştiği, yargının siyasallaştığı, bürokrasinin yozlaştığı, nüfusun yabancılaştığı Türk Milletinin ise perişan edildiği siyasi düzene karşı, demokrasi ve hukuk mücadelesinin" sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Dervişoğlu’nun “İktidar tarafından ülke gündemine dayatılan yeni anayasa tartışmaları, Türkiye’nin değil, Sayın Erdoğan’ın ve varlıklarını, Sayın Erdoğan’ın varlığına armağan etmiş olan çevresinin gündemidir. Sayın Erdoğan’ın müflis ve batık muktedirlik gemisinden bir filika bulup kurtulmak gündemidir. Ölene kadar cumhurbaşkanı olmasına” dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır” sözü ise salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinden, O’nun kurucu ilkelerinden asla taviz vermeyeceklerini kaydeden Dervişoğlu Milli ve üniter devletten taraf olan bir siyasi parti olarak; milletin çeşitliliği gibi ucube bir kavram üzerinden, yeni bir anayasa çalışmasını tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz” sözüyle de Zafer Partisi’nin varlık nedeni olan “göçmen karşıtlığı”nı daha sık dillendirecekleri mesajını verdi.

Konuşmasında iktidarın Ekonomi ve Eğitim politikalarını da eleştiren Dervişoğlu, toplantı çıkışı sorulara yanıt vermeyeceğini açıkladı.

Özetlemek gerekirse İYİ Parti’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu iyi hazırlanmış bir konuşma ve partisini merkez sağda konumlandırmaya devam edeceği mesajını verdi.

Bakalım bu mesajlar karşılık bulacak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Gökçe Arşivi