İsrail, İran'a saldırdı; ABD "yorum yok" dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail'in İran'a yönelik saldırı iddialarına ilişkin olarak, "Şu anda bu haberler hakkında bir değerlendirme yapmamız uygun değil." şeklinde konuştu.

İsrail, İran'a saldırdı; ABD "yorum yok" dedi
Yayınlanma:

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında Orta Doğu'daki son gelişmeleri ve İsrail'in İran'a yönelik raporları ele aldı.

ABD Sözcüsü, "Orta Doğu'daki son gelişmeler hakkında sorularınız olduğunu biliyorum, ancak şu anda bu haberlerle ilgili bir yorum yapamayız." diyerek konuşmasını sürdürdü.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in de olayla ilgili henüz bir yorum yapmadığını, ancak durumu yakından takip ettiklerini belirten Jean-Pierre, Orta Doğu'da tansiyonun yükselmesini istemediklerini vurguladı.

Öte yandan, İtalya'da gerçekleşen G-7 Zirvesi'nde yer alan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in İran'a yönelik saldırı iddialarına ilişkin, "Şu anda bu konuda yorum yapmayacağım, ancak bu saldırılarda bizim bir payımız yok." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Blinken, odak noktasının Gazze'deki krizin çözümü olduğunu ve İran'a karşı İsrail'e tam destek verdiklerini ifade ederek, Refah'taki duruma da dikkat çekti.

Blinken, Refah'ta bulunan 1,4 milyon sivilin güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, "Refah'ta geniş kapsamlı bir askeri operasyonu destekleyemeyiz." dedi.

İran devlet televizyonu, İran'ın İsfahan eyaletindeki bir hava üssünde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. ABD medyası ise ABD'li yetkililere dayanarak İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini aktardı.

İsrail makamları bu iddialara henüz açıklık getirmezken, İranlı yetkililer ise doğrudan İsrail'i suçlamaktan kaçındı.

Öte yandan, Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail'in Suriye'nin güney sınırlarındaki hava savunma sistemlerine roket saldırısı düzenlediği iddia edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.