İsrail sivillerin evini vurdu: 7 ölü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucunda 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail sivillerin evini vurdu: 7 ölü
Yayınlanma:

Sağlık sektöründen kaynaklar, İsrail ordusunun Refah'taki Yebna Mülteci Kampı'nda bulunan "Ebu el-Hunud" ailesine ait bir eve saldırdığını belirtti. Bombardıman sonucunda 4'ü çocuk olmak üzere 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği, cenazelerin Kuveyt Hastanesi'ne taşındığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, İsrail'in saldırdığı bölgede yerinden edilmiş çok sayıda Filistinlinin bulunduğunu ve büyük bir yıkımın yaşandığını aktardı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip bölgede 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu yerinden edilen Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce "güvenli bölge" olarak nitelendirdiği Refah kentine sığındı.

Refah, Gazze Şeridi'nin en güneyinde, Mısır sınırında bulunuyor. İsrail saldırıları öncesinde 280 bin nüfusa sahip olan kent, 5 kat artarak yaklaşık 1,5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor.

İsrail'in sık sık gerçekleştirdiği hava saldırılarından kaçan Filistinliler, yetersiz altyapı ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veren bu insanlar, her an yeni bir saldırı riski altında.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli öldü, 76 bin 575 kişi yaralandı. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu belirtilirken, sığınak olarak kullanılan hastane ve eğitim kurumları da hedef alınıyor, böylece sivil altyapı da zarar görüyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.