Kıyıya vuran balinalar korku saçtı!

Batı Avustralya eyaletinde Toby’s Inlet plajında gerçekleşen trajik bir olayda, 100'den fazla pilot balina kıyıya vurdu.

Kıyıya vuran balinalar korku saçtı!
Yayınlanma:

Batı Avustralya'da doğal yaşamı koruma ekipleri, deniz bilimciler ve veterinerler kıyıya 100'den fazla pilot balinanın vurması üzerine bölgeye hızla intikal etti. Yaban hayatı görevlileri tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 balina olay yerinde hayatını kaybetti.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Ekipler, ihbar üzerine plaja yönlendirildi ve balinaların durumunu değerlendirmek ve gerekli müdahaleleri yapmak için hemen harekete geçti. Uzmanlar, dört ayrı sürü oluşturan toplam 160 pilot balinayı plajda tespit etti. Ayrıca, kıyıdan 1.5 kilometre açıkta 20 balina ve 110 balinadan oluşan başka bir sürü daha belirlendi.

Yetkililer, ekiplerin güvenli bir şekilde müdahale etmek ve balinaların iyiliğini sağlamak için tüm çabayı gösterdiğini belirtti. Ekipler, karaya vuran balinaların durumlarını değerlendirirken, sudaki ekipler ise balinaları sahilden uzak tutmaya çalışıyor.

Geçmişte benzer bir olayın yaşandığını hatırlatan uzmanlar, bazen karaya vuran balinalara insani bir son vermek zorunda kalabileceklerini ifade etti. Ancak, bir sürünün kıyıdan uzaklaştığını belirten uzmanlar, durumu yakından takip ediyor ve gerekli müdahaleleri sürdürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.