Tesla, yılın ilk çeyreğinde yarı yarıya eridi

Tesla, bu yılın ilk çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalarak 21,3 milyar dolara geriledi.

Tesla, yılın ilk çeyreğinde yarı yarıya eridi
Yayınlanma:

Özellikle artan rekabet ve elektrikli araçlara olan talebin yavaşlamasıyla gelirlerde düşüş yaşandı. Tesla'nın net karı da yüzde 55 azalışla 1,1 milyar dolara düştü. Şirket, bu dönemde küresel çapta 433 bin 371 otomobil üretirken, 386 bin 810 aracı teslim etti. Araç üretiminde yüzde 2, teslimatta ise yüzde 9'luk bir azalma kaydedildi.

Tesla'nın açıklamasına göre, elektrikli araç satışları, birçok otomobil üreticisinin hibrit modellere yönelmesi nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Ancak şirket, gelecek büyümesine yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, yapay zeka altyapısı, üretim kapasitesi, şarj ağı ve yeni ürün altyapısı için 2,8 milyar dolarlık sermaye harcandı. Ayrıca, operasyonel verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için çaba sarf edildiği belirtildi.

Tesla'nın açıklamasında, geleceğin sadece elektrikli araçlar değil, aynı zamanda otonom araçlarla da şekilleneceği vurgulandı. Şirket, yeni ve daha uygun fiyatlı ürünler sunmak için mevcut fabrikalardan ve üretim hatlarından faydalanarak karlı büyümeye odaklanacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.