19 Nisan 2024’te neler yaşandı? 19 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

19 Nisan 2024’te neler yaşandı? 19 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın duruşmasının yapıldığı New York'taki mahkemenin önünde korkunç bir olay yaşandı. Bir kişi bilinmeyen bir sebeple kendini yaktı.

Türkiye’den gelişmeler

Erzincan İliç'teki Anagold Çöpler Altın Madeni sahasında 13 Şubat'ta yaşanan toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasında bir işçinin daha cansız bedeni bulundu.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 338 konutta hasar oluştuğu belirlendi. Panikle kaçmaya çalışan 5 kişi ise yaralandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir açıklama yaparak, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak" dedi.

Elâzığ’da bir lisede yaşanan taciz iddialarıyla ilgili olarak okul müdürü tutuklandı. Okul müdürünü 9 farklı öğrencinin şikâyet ettiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye meclislerinde Türk bayrağının ve İstiklal Marşı'nın kaldırılması üzerine harekete geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına mayıs ayında da zam olmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamalarda pazartesi günü önce Bağdat sonra da Erbil'i ziyaret edeceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve yağışa karşı vatandaşları uyardı.

Türkiye'de ekonomik koşulların zorluğu, özellikle asgari ücretli çalışanların geçimini sağlamakta büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise bu duruma sert tepki gösterdi ve hükümetin bu kararını protesto etmek amacıyla sokaklara çıkacaklarını açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sosyal medya platformlarındaki paylaşımıyla gündeme oturdu. Yenişehirlioğlu, kendisini 562 bin TL değerindeki Rolex marka saatiyle poz vererek 'Biz bu milletin ta kendisiyiz' notuyla paylaştı. Ancak paylaşım, kısa sürede geniş çapta tepki topladı ve Yenişehirlioğlu, gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

İstanbul Sultanbeyli'de kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirdi 4 kişi ise yaralandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Medeni Kanun'un boşanma davalarında 3 yıl bekleme zorunluluğunu kaldırarak, eşlerin evlilik birliğinin temelden sarsıldığını kabul etmeleri halinde her zaman boşanma davası açabilmelerine olanak tanıdı.

CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Müdürü Levent Bayraktar bugün son yolculuğuna uğurlandı. Özel ve Kılıçdaroğlu, Bayraktar'ın tabutuna birlikte omuz verdi.

Eski AK Parti Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu eleştirdi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü belirtti.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 ev zarar gördü, bunlardan 3'ü kullanılamaz hale geldi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası siyasi gerginlik yerini siyasi nezakete bıraktı. Bu bağlamda Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile bir araya geldi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, canlı yayında Çankaya'da halk lokantası için çalışmalara başladığını söyledi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kahramankazan ilçesinde gerçekleştirilen Akıncılar Jandarma Karakol Komutanlığı binasının açılış törenine katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır güzergahında faaliyete geçen Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin başlamasıyla ilgili memnuniyetini dile getirdi.

Gaziantep Gastronomi ve Yöresel Ürünler Festivali Ankara’da başladı. Festivalde, Gaziantep'in eşsiz lezzetleri ve yöresel ürünleri Ankaralıları bekliyor. Sıhhiye Yenişehir Pazarı'nda bugün başlayan Gaziantep Gastronomi ve Yöresel Ürünler Festivali, 23 Nisan'a kadar devam edecek.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig’de 33. hafta mücadelesinde Ankaragücü, Beşiktaş deplasmanından 2-0 mağlubiyetle puansız döndü.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.