20'den fazla anlaşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi Irak ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın başkenti Bağdat'ta resmi ziyaretleri çerçevesinde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında Erdoğan ve Başbakan Sudani'nin nezaretinde iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı.

20'den fazla anlaşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi Irak ziyareti!
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moritanyalı mevkidaşıyla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Fidan, Türkiye'nin bölgesel istikrar, refah ve kalkınma için sağlam ilişkiler kurma amacında olduğunu belirterek, bu çerçevede Irak ziyaretinin önemine vurgu yaptı.

20'DEN FAZLA ANLAŞMA

Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında 20'den fazla anlaşmanın hayata geçirilmesi için ön mutabakatların tamamlandığını ve bu anlaşmaların siyasi liderlerin huzurunda imzalanacağını ifade etti. Güvenlik, enerji, tarım, su, ziraat, sağlık ve eğitim gibi çeşitli alanlarda uzun süredir devam eden çalışmaların somut bir adımı olan bu anlaşmaların, Türkiye ile Irak arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceği belirtildi.

Fidan ayrıca, Erdoğan'ın Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya gelerek çalışma toplantısı yapacağını ve ardından anlaşmaların imzalanacağını ifade etti. Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile de görüşeceğini bildiren Fidan, bu ziyaretin bölgesel barış ve iş birliğine katkı sağlayacağını vurguladı.

KALKINMA YOLU PROJESİ ANLAŞMASI

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi anlaşması imzalandı. Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak proje, 2028'de tamamlanacak. 17 milyar dolara yapılması öngörülüyor.

kalkinma.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.