21 Nisan 2024’te neler yaşandı? 21 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

21 Nisan 2024’te neler yaşandı? 21 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Gazze'deki savaşın devam etmesine ilişkin planı onayladığı belirtildi.

Türkiye’den gelişmeler

Tokat, 15.03’te bir kez daha sarsıldı. Turhal ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, endişe yarattı.

İYİ Parti’de Bilge Yılmaz, yerel seçimlerin ardından Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldıktan sonra partisinden de istifa ettiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin bir bölümünü 2026 yılında, tamamını ise 2027 yılında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu proje ile Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresinin 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan Irak ziyareti, iki ülke arasında uzun süredir devam eden petrol ihracatı konusundaki anlaşmazlıklara çözüm getirebilir. Irak da bu ziyaretin önemli olduğunu belirtti ve Erdoğan’dan övgüyle bahsetti.

Bursa'da diş tedavisi için gittiği klinikte yaşadığı korkunç olayla hayatı altüst olan Ramazan Yılmaz, yaşadığı sıkıntılı deneyimi anlattı. İmplant yapılması gereken çeneye yerleştirilen vida, doktorun yanlış müdahalesi sonucu kafatasına saplandı. Olay, Yılmaz'ın mucizevi şekilde hayatta kalması ve yapılan ameliyatın tıp literatürüne geçmesiyle daha da şaşırtıcı bir boyuta ulaştı.

Türkiye Emekliler Partisi Genel Başkanı, özel sektörden emekli Ahmet Duman emeklilerin, seçimlerde geleceğe yönelik vizyonu olan partilere oy vermediğini iddia etti. Duman “Emeklilerimizin yüzde 20’si partimize oy verse TBMM’de oluruz ve emeklilerin sesini siyasetçilere daha güçlü duyururuz” dedi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından ilginç bir durum ortaya çıktı. İlçede bulunan ve 2 bin yıllık bir tarihe sahip olan kaplıca suyunun sıcaklığında 4 derecelik bir artış yaşandığı belirlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin Habur'daki Hudut Karakoluna teslim olduğunu duyurdu.

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından olan ve biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan Tuz Gölü, suyun içerisinde yaşayan algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge bürünmeye başladı. Değişimi izlemek isteyen yerli ve yabancı turist göle akın etti.

2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye otomotiv endüstrisi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla olumlu bir performans sergiledi. Ticari araç üretimi yüzde 4 artarken, hafif ticari araç grubunda yüzde 5 azalma yaşandı. Ağır ticari araç grubunda ise yüzde 1'lik bir artış gözlendi. Kapasite kullanım oranı yüzde 77 olarak kaydedilirken, araç grubuna göre farklılık gösterdi.

Salı günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda özel bir oturum gerçekleştirilecek. Bu oturumda, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları, bayram dolayısıyla konuşma gerçekleştirecek. Ayrıca akşam saatlerinde düzenlenecek 23 Nisan resepsiyonuyla da bayram coşkusu devam edecek.

Çarşamba günü ise Meclis, enerji alanındaki yasa teklifini görüşmeye alacak. Bu teklif, yerli ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarında LNG olarak pazarlanmasını içeriyor. Ayrıca, yenilenebilir enerji üretim santrallerinin denizler ve göllerde kurulabilmesine ilişkin düzenlemeler de bu teklif kapsamında ele alınacak.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş," Proje yapıyoruz' adı altında lüks belediye binaları yapmak doğru değil. Böyle yapınca işte fahiş miktarlı borçlar ortaya çıkıyor. Halbuki halk belediye için 'temel hizmetlerini yap' diye vergi veriyor" dedi.

Çankaya'nın Eski Belediye Başkanı Alper Taşdelen, AK Parti'ye ait belediyelerdeki yönetim anlayışına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Taşdelen, devralınan belediyelerdeki israf, liyakatsizlik ve yüksek borçların halkı derinden yaraladığını belirtti.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim aldıklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Demirel, "Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Erdal Besikçioğlu'na "borçsuz belediye devraldıkları" yönündeki dürüst açıklamaları için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı ve Keçiören'de geleneksel hale getirilecek olan şenliklerin ilkini büyük bir coşkuyla başlattıklarını belirterek vatandaşları 23 Nisan’da Belediye önüne davet etti.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Belediyespor'un Eskişehirspor deplasmanından aldığı 3 puan için tebriklerini iletti.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nin 34. haftasında Ankaragücü, Konya deplasmanındaydı. Ankaragücü maçı 92-88 kazanarak normal sezonu galibiyetle bitirdi. Konyaspor ise küme düştü.

Yenimahalle Belediyesi’nin “Sakın dökmeyin!” sloganıyla 10 yıl önce başlattığı Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesi devam ediyor. 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre deterjan veriliyor.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında çocuklar, Mahsun Kırmızıgül'ün "Dinle" şarkısını prova yapıyorlardı. Ancak okul müdürü Yasemin Pelit, şarkının sözlerinin uygun olmadığını dile getirerek çocuklara şarkıyı söylemelerini yasakladı. Bu duruma Mahsun Kırmızıgül, resmi X hesabından olayın videosunu da yayınlayarak tepki gösterdi.

Spor dünyasından gelişmeler

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında evinde konuk ettiği Siltaş Yapı Pendikspor karşısında sahadan 4-1 galibiyetle ayrıldı ve puan farkını maç fazlasıyla 5’e çıkardı.

Gençlerbirliği, Trendyol TFF 1. Lig'in 31. haftasında evinde Erzurumspor FK'yı 2-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Gençlerbirliği’nde goller Melih Bostan ve Akabueze’den gelirken Alkaralar puanını 47 yaptı.

BAL’da Eskişehir deplasmanına lider giden 1926 Polatlı Belediyespor, Cengizhan Avcı’nın 76’da attığı golle galip geldi ve rakibinin şampiyonluk umudunu bitirirken puanını da 54 yaptı. Polatlı en yakın rakibinin 6 puan önünde.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’inde Play-off mücadelesi veren Türk Telekom, ikinci sıradaki Fenerbahçe Beko galibiyeti sonrası lider Anadolu Efes’i deplasmanda devirdi. Maçı 82-81 kazanan Türk Telekom Play-off için avantaj elde etti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantep FK, evinde Kasımpaşa'yı konuk etti ve ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip geldi.

Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisinin 5. ve son maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Bitexen Antalyaspor ile Atakaş Hatayspor arasındaki Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor evinde Hatayspor'u 2-1 yendi.

Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Ankara Keçiörengücü, Sakaryaspor'a konuk oldu. Sakaryaspor maçı 2-1 kazandı.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sivasspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maça gitmek isteyen çocuklara 500 adet bilet hediye edeceklerini açıkladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.