ABD'den İsrail-İran gerilimi sonrası MİT Başkanı İbrahim Kalın'a arabuluculuk teklifi

Amerika'nın CIA Başkanı William Burns, İran ile İsrail arasındaki artan gerginlik konusunda arabulucu olması için Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'a başvurdu.

ABD'den İsrail-İran gerilimi sonrası MİT Başkanı İbrahim Kalın'a arabuluculuk teklifi
Yayınlanma:

Bayram tatili sırasında gerçekleşen görüşmenin detaylarına göre, Burns'ün, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddialarıyla ilgili olarak Türkiye'den arabuluculuk yapmasını istediği ortaya çıktı.

Nisan ayında Şam'daki konsolosluklarına yapılan saldırıya karşılık olarak İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, bölgedeki tansiyonu artırmıştı. İran'ın yüzlerce füze ve insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırıların ardından, ABD ve Britanya gibi ülkelerin de desteğiyle İsrail'in bu saldırılara karşı başarılı bir şekilde karşılık verdiği belirtilmişti.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, saldırıların meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirildiğini ifade ederken, Tel Aviv'e bir sonraki adımda daha sert tepki gösterebileceklerini belirtmişti.

İsrail ordusu, İran'ın gerçekleştirdiği saldırılarda 200'den fazla drone, balistik füze ve seyir füzesi kullandığını açıklamıştı.

İsrail'in muhtemel bir karşılık verme ihtimali üzerine gözler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı'na karşılık kararı alması için verilen yetkiye çevrilmişti. Bu süreçte, ABD ve diğer ülkelerin de bölgedeki tansiyonu düşürmek için çaba harcadığı belirtilmişti.

İbrahim Kalın, ABD'li mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından, Hamas ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.