AB'den Orta Doğu toplantısı!

AB'nin dışişleri bakanları, İran'ın İsrail'e yönelik son saldırılarını ve bölgedeki tansiyonun yükselmesini ele almak üzere 16 Nisan'da olağanüstü bir toplantıya çağrıldı

AB'den Orta Doğu toplantısı!
Yayınlanma:

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, resmi Twitter hesabından yapmış olduğu duyuruda, dışişleri bakanlarını 16 Nisan'da video konferans yoluyla bir araya gelmeye davet etti. Borrell, bu toplantının amacının bölgedeki gerilimi azaltmak ve güvenliği sağlamak olduğunu vurguladı.

AB, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kuvvetle kınayarak, bu eylemleri bölgesel güvenliğe ciddi bir tehdit olarak nitelendirdi.

Gerilimin kaynağı, İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına yönelik hava saldırısı ve İran'ın buna karşılık vereceği açıklamasıdır. İran, bu saldırıyı kendi topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek misilleme yapacağını bildirdi. İsrail ise bu saldırılara karşılık vereceğini duyurdu.

İran'ın dünkü saldırısında, yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzelerinin kullanıldığı belirtildi. İsrail, saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.