Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Antalya'ya destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya'da yaşanan teleferik kazasına yardımcı olmak amacıyla 15 kişilik Psikososyal Destek (PSD) ve Acil Sosyal Yardım (ASYA) ekibini Antalya'ya gönderdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Antalya'ya destek!
Yayınlanma:

Antalya'nın Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen trajik kazada, bir direğin henüz belirlenemeyen bir nedenle devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Ancak, olayın ardından kabinlerde mahsur kalan vatandaşların tahliye çalışmaları hızla devam ediyor.

Olay yerindeki kurtarma ekipleri, asılı kalan kabinlerdeki vatandaşları kurtarmak için yoğun bir çaba sarf ederken, acil ihtiyaçları olan vatandaşlara yardım eli uzatmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve psikolojik destek sağlamak amacıyla 15 kişilik Psikososyal Destek (PSD) ve Acil Sosyal Yardım (ASYA) ekibini görevlendirdi.

Bakanlık bünyesindeki ekipler, olay yerindeki kurtarma çalışmalarına destek vererek mahsur kalan vatandaşların yanı sıra, aileleri ve yakınlarını da psikolojik olarak destekliyor. ASYA ekipleri ise vatandaşların çeşitli acil ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşanan duruma müdahale ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.