Altın sınırları zorlamaya devam ediyor: Orta Doğu etkili!

Orta Doğu'da artan gerilimler, özellikle İran ve İsrail arasındaki çatışmalar altın piyasasını etkisi altına almış durumda. İran'ın İsrail'e yönelik kısa süreli saldırısının ardından altın fiyatları tarihi zirvelere doğru tırmanmaya devam ediyor.

Altın sınırları zorlamaya devam ediyor: Orta Doğu etkili!
Yayınlanma:

İran'ın saldırıların sona erdiğini açıklamasına rağmen, İsrail'in uygun bir zaman bulduğunda İran'a karşı misilleme yapacağını belirtmesi, bölgedeki gerilimin hala devam ettiğini gösteriyor.

ABD ve AB'nin desteğiyle hareket eden İsrail'in olası bir saldırısı beklenirken, ons altın fiyatları bu gerilim ortamından beslenmeye devam ediyor. Ons altın, günü 2344 dolar seviyesinden açtı ve gün içinde en düşük 2372 doları, en yüksek ise 2372 doları gördü. Şu an itibarıyla ons altın 2357 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Gram altın ise uluslararası piyasalarda komisyonsuz olarak güne 2439 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2437 lira, en yüksek ise 2471 lira seviyelerine kadar yükseldi. Şu an gram altın 2456 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

Türkiye'nin önde gelen altın ticaret merkezi Kapalıçarşı'da ise gram altın 2554 liradan alınırken, 2593 liradan satılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.