Bakan Yusuf Tekin açıkladı: MEB müfredatı açıklanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni müfredatın kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Tekin, vatandaşların görüş ve önerilerini beklediklerini ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin açıkladı: MEB müfredatı açıklanıyor!
Yayınlanma:

Bakan Tekin bu bağlamda, "https://gorusoneri.meb.gov.tr/" adresinden görüş ve önerilerin sunulabileceğini vurguladı. Yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Tekin ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı ve bu özel günle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere değindi. Tarihi Birinci Meclis'te çocuklarla yapılan temsili oturumların önemine işaret ederek, bu etkinliklerin çocukların geleceğe dair beklentilerini ortaya koyması açısından değerli olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ"

Yeni müfredatın ana odağının "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, bu modelin evrensel ve uluslararası modellerden yararlanarak özgün bir yaklaşımı temsil ettiğini dile getirdi. Aynı zamanda müfredatın, bilgiye erişmekten ziyade bilgiyi analiz edebilme ve beceri kazandırma odaklı olduğunu açıkladı.

Tekin, müfredat hazırlık sürecinin uzun bir zaman dilimini kapsadığını ve çok sayıda toplantı ve çalıştayın yapıldığını belirtti. Yeni müfredatın, önceki yıllarda yapılan tedrici değişikliklerin sonucu olduğunu ve uzun bir sürecin ürünü olduğunu ifade etti.

Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimlerin başlayacağını ve okullarda yeni müfredatın uygulanması için gerekli alanların planlanacağını da ekleyen Bakan Tekin, çocukların edindikleri bilgileri uygulayabilecekleri ortamların oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.