Benzin yüklü tanker kaza yaptı, patlama riski var

Gölcük ilçesi D-130 Karayolu'nda seyir halinde olan bir benzin yüklü tanker, önce üst geçit köprüsüne, ardından da 3 araca çarptı. Bu olayın ardından tanker çekici kısmı koparken, benzini yola saçtı

Benzin yüklü tanker kaza yaptı, patlama riski var
Yayınlanma:

Patlama riskine karşı yolun her iki şeridi de trafiğe kapatılırken, çevredeki evlerde tahliye işlemi gerçekleştirildi.

Tankerin D-130 Karayolu Yalova istikametine doğru hareket ettiği sırada sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucunda araç, refüjdeki demir korkuluklara çarparak karşı şeride geçti. Tanker, 150 metre boyunca kontrol edilemez bir şekilde ilerleyerek önce üstgeçit köprüsünün ayağına, sonra da park halindeki iki kamyonete çarptı. Daha sonra karşı şeritten gelen hafif ticari araca çarpan tankerin çekici kısmı koptu ve D130 Karayolu'ndan karşı sokağa savruldu. Bu kazada tanker sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, benzin yola yayıldı. Olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Hızla ulaşan sağlık ekipleri yaralıyı hastaneye naklederken, polis ekipleri patlama riski nedeniyle D130 Karayolu'nun Yalova ve İzmit istikametlerini trafiğe kapattı ve çevredeki binalardaki vatandaşları tahliye etti.

Patlamaya karşı tehlike olduğu için evler boşaltıldı. Aysel Sütlüce, "Polisler anons yaparak bizi korkuttu ve hemen dışarı çıkmamızı istediler. Kaza yapan tanker araçları ezmiş. Patlamaya karşı tehlike olduğu için evler tahliye edildi. Çok korktuk" dedi. Ömer Çengel ise, "Tanker 3 aracı çarpmış ve sürekli olarak benzin akıyor. Polisler evi boşalttı. Şu an dışarıda bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.