Devletin gizli belgeleri hurdacıda bulundu: Özal'ın PKK raporu

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait olduğu belirtilen gizli ibareli belge, beklenmedik bir şekilde bir sahafta gün yüzüne çıktı.

Devletin gizli belgeleri hurdacıda bulundu: Özal'ın PKK raporu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'a ait olduğu belirtilen gizli belge gün yüzüne çıktı. Bu belge, PKK ile mücadele stratejilerini içeren önemli bilgileri barındırıyor. Ancak belgenin akıbeti, evin satılmasıyla başlayan olaylar zinciriyle şaşırtıcı bir şekilde hurdacıya gitti ve sonrasında bir sahafın eline ulaştı.

PKK İLE İLGİLİ BİLGİLER VAR

Belge, 1993 yılında Turgut Özal'a sunulmuş ve içeriğinde PKK'nın kuruluş yılları, eylemleri ve mücadele yöntemleri hakkında bilgiler bulunuyordu. Ancak belge, Eski Cumhurbaşkanı Özal'ın evinin satışı gerçekleştirilince, içinde bulunan diğer kâğıt ve kitaplarla birlikte bir kâğıt hurdacısına satıldı.

Ev sahibi olarak belirtilen Ahmet Özal, evin satışından sonra içeride unutulan belgelerin varlığından habersiz olduğunu ifade etti. Özal, "Evde böyle belgeler olduğunu bilmiyordum. Çok ilginçmiş." dedi.

Kâğıt hurdacısı, belgeyi fark ederek bir sahafa verdi. Belgenin bulunduğu kitaplar ve diğer dokümanlar, Özal'ın İstanbul'daki evinde bir dönem ofis olarak kullanıldığı anlaşılan bir mekândan çıkarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.