Havalar ısındı, kene vakaları arttı!

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığına karşı uyarılarda bulunuyor. KKKA, özellikle kırsal kesimlerde sıkça görülüyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlar, halkı açık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Havalar ısındı, kene vakaları arttı!
Yayınlanma:

Uzman Aile Hekimi Dr. Saadet Gök, son yağmurların ardından havaların ısınmasıyla birlikte doğadaki kene türlerinin aktif hale geldiğini belirtiyor. Dr. Gök, Nisan ayından Ağustos ayının sonuna kadar kene vakalarının arttığını ve bu dönemde özellikle dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi, pantolonların çorapların içerisine konulması ve çizme giyilmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Gök, kene ısırması durumunda ise sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Gök, "Pantolonların çorapların içerisine konulması ve beraberinde çizmenin giyilmesi çok önemli. Eve döndüğümüzde ise dirsek arkası, bacakların arkası, ense, kulak arkası vücudumuzda kene var mı diye kontrol etmemiz gerekmektedir. Kene ısırdıysa mutlaka sağlık ocağına gitmemiz gerekmektedir. Keneyi çıkartmak isterseniz çıplak el ile değil de elimize eldiven ya da poşet geçirerek kenenin çıkarılması sağlanabilir. Daha sonra ise en kısa sürede en yakın sağlık ocağına gidilmesi gerekmektedir’’ dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.