Antalya'daki teleferik faciasında sona gelindi: Mahsur kalan herkes kurtarıldı!

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında 23 saatlik süren kurtarma çalışmalarının sonucunda teleferik kabininde mahsur kalan son kişi de kurtarıldı.

Antalya'daki teleferik faciasında sona gelindi: Mahsur kalan herkes kurtarıldı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Antalya'da dün akşam saatlerinde meydana gelen teleferik kazasında havada teleferik kabininde askıda kalan 174 kişi havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kurtarıldı.

AFAD Başkanı Okay Memiş, yaptığı açıklamada tahliye bekleyen 174 kişinin kurtarıldığını 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 kişinin yaralandığını söyledi. 11 kişinin tedavi amaçlı hastaneye kaldırıldığını ve hepsinin durumunun iyi olduğunu belirten Memiş, sahil güvenlik, jandarma, emniyet, 112, UMKE, Kızılay ve sivil toplum dahil olmak üzere 2 bin 202 kişilik bir ekiple ara vermeksizin çalışmaların tamamlandığını ifade etti. Çok riskli ve bir o kadar da özenli müdahale edildiğini söyleyen Memiş, bunlardan yaklaşık 90'ının hava kuvvetleri ve sahil güvenlik komutanlığı helikopterleri tarafından diğer kişilerin de yerden müdahale ile kurtarıldığını vurguladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adli mercilerin gerekli tahkikatı yapacağını dile getiren Memiş, teleferik direğinin tepesindeki bir vida kırığı neticesinde bu kazanın meydana geldiğini de sözlerine ekledi. Bölgede heyelan olduğu iddialarına ise ''Orada bir heyelan olduğuna ilişkin bir tespit yok.'' şeklinde cevap verdi.

23 SAAT SÜRDÜ

Antalya Valisi Hulusi Şahin de operasyonların hızlı bir şekilde gerçekleştiğini aktardı. Hava kuvvetlerinin bu büyüklükte bir operasyonu ilk defa yaptığını belirten Şahin, personellerin hayatları pahasına başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. AFAD ekipleri de dahil olmak üzere 23 saat boyunca aralıksız olarak bu çalışmaların sürdüğünü ifade eden Şahin, çalışmaların sofistike bir şekilde tamamlandığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.