İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan: ''Savunma operasyonları sona erdi''

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırıların devam etme niyetinde olmadığını belirtti. Ancak muhtemel bir saldırıya karşı tereddüt etmeden yanıt vereceklerini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan: ''Savunma operasyonları sona erdi''
Yayınlanma:

Abdullahiyan, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İran'ın meşru savunma hakkını kullanarak bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe karşı sorumlu bir yaklaşım sergilediğini vurguladı. İsrail'e doğrudan saldırıların sonlandığına işaret eden Abdullahiyan, İran'ın savunma operasyonlarına devam etme niyetinde olmadığını ancak gerekirse yeni bir saldırıya karşı meşru çıkarlarını korumaktan çekinmeyeceklerini belirtti.

"Meşru savunma hakkını kullanması, İran'ın bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe karşı sorumlu yaklaşımını göstermektedir."

"İran'ın bu noktada savunma operasyonlarına devam etme niyeti yoktur ancak gerekirse yeni bir saldırıya karşı meşru çıkarlarını korumaktan da çekinmeyecektir."

NELER OLMUŞTU?

İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran, ülkesine yapılan bir saldırı olarak değerlendirmiş ve misilleme yapacaklarını duyurmuştu. Bunun üzerine İran, İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle saldırı başlatmıştı.

İsrail ise bu saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.