İran füzeledi, İsrail'in savunma maliyeti belli oldu!

İsrail medyası, dün gece İran'ın gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarının İsrail'e yaklaşık 1.35 milyar dolarlık bir maliyet getirdiğini açıkladı.

İran füzeledi, İsrail'in savunma maliyeti belli oldu!
Yayınlanma:

Yediot Aharonot gazetesi, Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah'ın görüşlerine yer vererek, İsrail'in savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1.08 - 1.35 milyar dolar) civarında olduğunu belirtti. Aminah, bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin savunulması için harcanan maliyeti içerdiğini ve füzelerin düşürülmesiyle oluşan yaralanmalar ile hasarın bu rakama dahil olmadığını vurguladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı basın toplantısında, İran'dan İsrail'e 200'den fazla İHA ve balistik füze atıldığını açıkladı.

Aminah, İsrail'in kullandığı anti balistik füze sistemi Arrow'un bir tanesinin 3.5 milyon dolar olduğunu belirterek, İran İHA'larının düşürülmesi için havalanan jetlerin de ayrı bir maliyetinin olduğunu ifade etti. İsrail medyası, bu gelişmelerin ardından İsrail'in savunma yeteneklerinin güçlendirilmesi ve gelecekte benzer saldırılara karşı daha etkili bir koruma sağlanması için adımlar atmaya hazırlandığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.