Kapadokya'da bayram yoğunluğu turizmcileri memnun etti!

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Kapadokya'daki konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Bu yoğunluk, bölge turizmcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kapadokya'da bayram yoğunluğu turizmcileri memnun etti!
Yayınlanma:

Bayram tatilini dinlenmek için fırsata çeviren yerli turistler, Kapadokya'yı ziyaret ederek bölgede hareketliliği artırdı. Özellikle Ürgüp, Avanos, Ortahisar, Göreme ve Uçhisar gibi turizm merkezlerinde alışılmışın dışında yoğunluklar yaşanıyor.

Trafik sıkışıklığı ve kilometrelerce uzanan araç kuyrukları gibi görüntülerle Kapadokya, tatilcilerin peribacalarıyla kaplı vadileri, müzeleri ve ören yerlerini ziyaret ettiği bir atmosfere büründü.

kapadokya1.jpg

Kapadokya'da yaklaşık 50 bin yatak kapasitesine sahip otel ve misafirhanelerde, konaklama tesislerindeki doluluk oranının yanı sıra günübirlik ziyaretçilerle turizm merkezlerinde de tam doluluk yaşanıyor.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur, turizm sezonunun bayram tatiliyle başladığını belirterek, bölgeye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Onur, 9 günlük bayram tatilindeki yoğunluğun hareketli bir sezonun habercisi olduğunu dile getirdi.

kapadokya2.jpg

Kapadokya'nın, tarih ve doğanın buluştuğu önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Onur, bölgeye gelen ziyaretçilerin sıcak hava balon turlarından at ve arazi araçlarıyla düzenlenen turlara kadar çeşitli aktivitelerle vakit geçirdiğini belirtti.

Ziyaretçiler arasında yer alan Ahmet Yalkın, Kapadokya'nın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu ve her yıl ziyaret ettiklerini söyledi. Ailesiyle bölgeye gelen Ergün Işık ise Kapadokya'nın tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle hayranlık uyandırdığını dile getirerek, bölgenin otantik atmosferini herkesin görmesini tavsiye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.