MEB'den olaylar ardından 'nakil' açıklaması!

Tokat'ta özel okuldan devlet okuluna nakil işlemleri sırasında yaşanan sorunlar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Kamu Denetçileri Kurumu'nun (KDK) tavsiyeleri doğrultusunda nakil işlemlerinde politika güncellemesine gideceğini duyuran MEB, benzer mağduriyetlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

MEB'den olaylar ardından 'nakil' açıklaması!
Yayınlanma:

Bir velinin özel okuldan devlet okuluna nakil talebiyle ilgili yaşadığı sıkıntılar üzerine KDK'ya başvurması, MEB'in bu konuda adım atmasını sağladı. Veli, çocuğunun evine yakın olan devlet okuluna nakil talebinde bulunmak istemiş ancak özel okulda okuduğu için bu işlemi MEB sistemi üzerinden gerçekleştirememişti. Talebinin özel okul tarafından yapılabileceğini hatırlatan veli, çocuğunun 2023/2024 eğitim yılında başka bir okula geçeceğini özel okula bildirmişti.

Ancak, ilgili devlet okuluna başvurduğunda kontenjan dolu olduğu gerekçesiyle geri çevrildiğini iddia eden veli, bu durumun 6 ay boyunca nakil işlemi beklemesi nedeniyle yaşandığını belirtti. Bu sırada özel okulda kayıt yenilemediğini ve erken kayıt indirimi gibi avantajlardan yararlanamadığını dile getiren veli, yaşadığı mağduriyetin araştırılmasını talep etti.

MEB GÜNCELLEMEYE GİDİYOR

KDK'nın bu başvuru üzerine yaptığı değerlendirme sonucunda, yaşanan mağduriyetin nakil işlemi prosedürünün bilinmemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Nakil işlemi yapmak isteyen velilere yönelik prosedürün daha açık ve net bir şekilde ortaya konması gerektiğini belirten KDK, bu konuda MEB'e tavsiyelerde bulundu. MEB ise KDK'nın tavsiyeleri doğrultusunda nakil işlemlerinde politika güncellemesine gideceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.