Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bir kritik uyarı daha: Hayat kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı ve iç kesimleri için toz taşınımı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bir kritik uyarı daha: Hayat kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme
Yayınlanma:

Yapılan açıklamada, gün içerisinde etkili olması beklenen toz taşınımı nedeniyle oluşabilecek görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Toz taşınımı, özellikle açık alanlarda görüş mesafesinde azalmalara yol açabilir. Bu nedenle sürücülerin dikkatli olmaları ve hızlarını düşürmeleri önem taşıyor. Ayrıca, tozun solunması hava yollarını tahriş edebilir, bu yüzden dışarı çıkarken mümkünse maske kullanılması öneriliyor.

Açıklamada, toz taşınımının etkili olacağı bölgelerdeki vatandaşların, açık havada uzun süre kalmamaları, pencere ve kapılarını sıkıca kapatmaları, mümkünse ev içinde nemlendirici kullanmaları tavsiye edildi. Ayrıca, solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişilerin bu dönemde dışarı çıkmaktan kaçınmaları öneriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımıyla ilgili olarak güncel bilgileri takip etmenin önemli olduğunu belirtti ve vatandaşların meteoroloji uyarılarını dikkate almaları gerektiğini hatırlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.