TZOB Başkanı Bayraktar: ''Tarımsal üretim desteklenmeli''

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaklaşan buğday hasat dönemi öncesinde yapılan bir basın açıklamasında, kuru şartlarda üretilen buğdayın maliyetindeki artışı değerlendirdi. Bayraktar, buğday üretim maliyetlerinin geçen yıla göre yüzde 62 oranında artarak kilogram başına 10 lira 87 kuruşa ulaştığını belirtti.

TZOB Başkanı Bayraktar: ''Tarımsal üretim desteklenmeli''
Yayınlanma:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, çiftçilerin beklediği geliri elde etme çabasını vurguladı. Özellikle mazot fiyatlarındaki yükselişe ve gübre maliyetlerindeki artışa dikkat çeken Bayraktar, çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorlukları dile getirdi.

TARIMSAL ÜRETİM DESTEKLENMELİ

Hasat öncesi tarla farelerinin hububat alanlarını istila etmesiyle ilgili de bilgi veren Bayraktar, zirai ilaç maliyetlerindeki artışın bu durumu daha da zorlaştırdığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi'nin gerçekleştirdiği hububat alımlarını hatırlatan Bayraktar, bu yıl da çiftçilerin beklentilerini karşılaması gerektiğini belirtti ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday fiyatını açıklaması gerektiğini vurguladı.

Bayraktar, iklim değişikliğinin tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini ve çiftçilerin her geçen yıl yeni risklerle karşılaştığını ifade etti. Özellikle kuraklık ve aşırı sıcakların buğday üretimini tehdit ettiğini belirten Bayraktar, tarımsal üretimin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin buğday ithalatındaki artışa dikkat çeken Bayraktar, yerli üretimin öneminin altını çizerek, üreticilerin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bayraktar, Türkiye'nin buğday üretiminde sürdürülebilirliği sağlamak ve ithalata olan bağımlılığı azaltmak için tedbirler alınması gerektiğini vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.