Yurt içi tatil fiyatları, Yunan adalarına akın ettirdi

Yunanistan, bazı adalarına Türkiye'den başlatılan kapıda yedi günlük vize uygulamasının nisan ayının ilk 10 gününde seyahatlerin geçen yılın aynı dönemine göre üç kat arttığını belirtiyor.

Yurt içi tatil fiyatları, Yunan adalarına akın ettirdi
Yayınlanma:

Kathimerini gazetesine göre, şu anda Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos ve Simi adaları olmak üzere 10 adada uygulanacak olan 'ekspres vize'den diğer adaların da faydalanmak istediği ifade ediliyor.

Haberde, 1-10 Nisan arasında Midilli'yi Türkiye'den 3 bin 800 kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 390'dı. Verilere göre, aynı dönemde Sakız adasını ziyaret edenlerin sayısı 2 bin 716'dan 4 bin 993'e, Kos'a gidenlerin sayısı 2 bin 400'den 3 bin 300'e, Rodos'a gidenlerin sayısı ise 2 bin 320'den 5 bin 726'ya yükseldi. Pilot uygulamanın başlatıldığı 1 Nisan'dan bu yana, 2023 yılında bu ilk beş adayı 5 bin 969 kişinin ziyaret ettiği, ancak bu yılın 1-10 Nisan tarihleri ​​arasında bu sayının 20 bin 690'a yükseldiği ifade ediliyor.

Kapıda vize uygulamasının 30 Nisan'da diğer beş adaya da genişletilmesi beklenirken, Adalardan Sorumlu Bölge Valisi Kostas Moutzouris, kapıda vize uygulamasından oldukça memnun olduklarını belirtti. Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairdis'i kutlayan Moutzouris, "Kendisine adaların turistlerle dolup taştığını söyledim" dedi. Vali, Türkiye'den gelen her ziyaretçinin yerel ekonomiye, charter uçuşlarla gelen ziyaretçilere kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla katkı sağladığını belirtti.

Kathimerini, Vali Kairidis'in Patmos, Taşoz ve Semadirek adalarını da kapsayacak şekilde uygulamanın genişletilmesi için baskı altında olduğunu bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.