Koray Aydın: Türkiye'yi bu iktidara mahkum bırakmayacağız

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Koray Aydın, "Türkiye'yi bu iktidara mahkum bırakmayacağız. Bu iktidarı Türk milletinin yakasından söküp atacağız." dedi.

Koray Aydın: Türkiye'yi bu iktidara mahkum bırakmayacağız
Yayınlanma:

Partisinin ATO Congresium'da düzenlenen 5. olağanüstü kurultayında konuşan Aydın, İYİ Partinin yeniden şahlanacağı ve ayağa kalkacağına inandığı için genel başkan adayı olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE'Yİ BU İKTİDARA MAHKUM BIRAKMAYACAĞIZ"

İktidarın, cumhuriyetin temel değerlerini hiçe saydığını, temel hak ve hürriyetleri kısıtladığını, TBMM'yi itibarsızlaştırdığını ileri süren Aydın, "Türkiye'yi bu iktidara mahkum bırakmayacağız. Bu iktidarı Türk milletinin yakasından söküp atacağız." dedi.

2019'daki seçim başarısını 2024'te devam ettiremediklerini, oylarının düştüğünü belirten Aydın, acil müdahalede bulunmadıkları takdirde bu kötü tablonun sürekli hale geleceğine işaret etti.

İYİ Partinin delegelerini Cumhuriyet'in 2. yüzyılına yön verecek kadrolar olarak gördüğünü vurgulayan Aydın, seçilecek genel başkanı ve parti organlarını denetleyen, açık, katılımcı ve şeffaf bir yönetim yapısını parti üyeleriyle oluşturacağını söyledi.

Aydın, "Kritik politikaların belirlenmesinde sizin görüşünüzü alacağız ama asla ve asla size rağmen bir adım atmayacağız." diye konuştu.

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti sayesinde ilk kez muhalefetin iktidarı yenilgiye uğrattığını anımsatan Aydın, 2023 seçimlerinde de muhalefet için iktidar fırsatı doğduğunu ama fırsatın 6'lı masa sürecinde heba edildiğini söyledi.

Aydın, İYİ Parti'nin 1 Nisan 2018 kurultayındaki ruhu ve heyecanı yakaladığı gün, yeniden iktidar hedefine kilitlenecekleri aktararak, şunları kaydetti:

"Şimdi yeniden söz veriyorum, o ruhu, o heyecanı hep birlikte yeniden yaşayacağız. Bir yıl içerisinde 81 ilin, 973 ilçenin ve 390 beldenin tamamında güçlü bir şekilde var olacağız. Yeniden mahallelere, köylere kadar teşkilatlanacağız. Biz, bunu yaptık, yine yaparız ve yine hep birlikte başarırız. Bir milyon üye hedefimize hazır olun ve bunu el ele vererek hep birlikte başaracağız. Parti tüzüğümüzde antidemokratik olarak değerlendirilen tüm maddeler gözden geçirilecek ve siz delegelerimizin iradesiyle de tadil edilecek."

İYİ Partinin genel merkez yapılanması ve genel başkanı olan bir gençlik kollarına yeniden sahip olacağına işaret eden Aydın, partide kadın teşkilatını güçlendireceklerini ve kadın temsilini artıracaklarını söyledi.

Aydın, Meral Akşener'e şükranlarımı sunarak, şöyle konuştu:

"Hep beraber yürüttüğümüz bu siyasi mücadelede bize öncü oldu. Emek verdi, ter akıttı. Şimdi de partimizin önünü açtı. Kendisi her daim partimizin kurucu lideri olarak kıymet görecektir."

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan adayı Günay Kodaz, kurultaydaki konuşmasında İYİ Partinin umudun partisi olduğunu vurguladı.

Genel merkezin doğru politikalar oluşturamadığı takdirde gayret ve fedakarlıkların partilerini iktidara taşımaya yetmeyeceğine işaret eden Kodaz, yorgun yöneticileri ve eski fikirleri ısrarla parti başında tutup partinin millet için umut olmaktan çıkabileceğine işaret etti.

Kodaz, İYİ Partiyi yeni kadrolarla ve yenilikçi fikirlerle şahlandırarak iktidara taşıyacaklarını ifade ederek, partide birçok haklı sesin susturulduğunu belirtti.

Öte yandan konuşmaların ardından yeniden kurultaya gelen Genel Başkan Meral Akşener, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.